Eind deze maand: Belgische Playboy

© BELGAIMAGE

Voor de allereerste keer verschijnt een Belgische Playboy. Maar niet zo Belgisch dat het een tweetalige Playboy wordt. De Belgische Playboy is compleet Franstalig. Initiatiefnemer is de 39-jarige Belgische jetsetter David Swaelens Kane.

pom

Eind 2016 verwierf David Swaelens Kane het recht om Playboy op de Franstalige markt uit te brengen. Ondertussen breidt hij dat territorium constant uit. David Swaelens Kane is vooral bekend al de partner van Lady Bacardi, of Monika Barcardi, van de steenrijke gelijknamige likeur-familie.

In de Waalse krant La Dernière Heure legt David Swaelens Kane het idee achter de Belgische Playboy toe: “We zijn bezig met Playboy aan het regionaliseren. Zo was er al een Zwitserse en een Canadese Playboy. Straks komt er ook een exclusief Britse. Maar eerst is er nog een Belgische, op een oplage van 15.000 exemplaren.”

© BELGA

Er wordt altijd lacherig gezegd over Playboy: je koopt het blad voor de interviews. De kopers van de eerste Belgische Playboy krijgen een zes pagina’s lang interview met de Brusselse striptekenaar Philippe Geluck, bekend van zijn katten-cartoons. Daarnaast komen er nog reportages over typisch Belgische producten. En natuurlijk staan er Belgische meisjes in.

Geen frontaal naakt

David Swaelens Kane wil voortaan om de drie maanden een Belgische Playboy op de markt brengen. Daarom start hij binnenkort met een casting voor Belgische meisjes die voor het mannenblad willen poseren. “En aangezien we geen frontaal naakt meer doen in Playboy, kan elk meisje zich inschrijven, want het zal geen casting zijn zoals voor een pornofilm”, zegt David Swaelens Kane.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen