© Alexander Dumon

Hiphop leeft: eerste voorronde van Dj-mania toont meteen veel Limburgs talent

Dj-mania 2017 is afgelopen vrijdag uit zijn startblokken geschoten in Peer. Acht jonge platenridders streden om een plaats in de finale. Opvallend: In 2015 was er amper hiphop te bespeuren in het concours, maar met maar liefst 3 hiphop dj’s op de eerste avond kan men bijna spreken van een ware revival.

Niels Cosemans

Ridoe: Ingetogen technobeuker

Emiel Lemmens uit Overpelt kreeg de taak om de avond te openen. Vanaf de eerste beat was duidelijk wat zijn missie was: Techno door jeugdhuis de Styx pompen. De muziek kwam echter niet overeen met zijn ingetogen présence. Toch zouden we hem graag eens opnieuw aan het werk zien in een volle club, zo ergens rond een uur of 5 in de ochtend.

Muze: Nog wat tijd nodig

Joren Rubens was met zijn 18 lentes de jongste deelnemer van de avond. Dat viel een beetje te merken aan de muziekkeuze van de Perenaar. Het ging van zeer toegankelijk naar techno met zijsprongen naar tech-house. Wij raden hem aan om nog even de tijd te nemen om zijn muzikale voorkeur te ontdekken. We moeten hem wel nageven dat technisch gezien alles perfect in orde was! Tot op DJ-Mania 2019?

Fuga: Van J.Lo tot Justin Timberlake

Mattias Willems zorgde met zijn intro voor een eerste danser in de zaal. Enkele temposchommelingen wisten zijn set een half uur boeiend te houden. De eenzame danser bleef uitgetogen bewegen op remixes van J.Lo, Justin Timberlake en Missy Elliot, maar voor ons mocht de muziekselectie van de Genkenaar iets minder voor de hand liggend zijn…

© Alexander Dumon

Reign: Sublieme platenkeuze

Om half één mocht Rein Braeken het podium bestijgen. Hij bracht een sublieme selectie platen mee gaande van hiphop tot grime en trap. Het publiek kon de naadloos aan elkaar geregen tracks wel smaken, maar de Perenaar zelf leek nog een beetje te slapen. Volgende keer een koffietje of drie binnenkappen voor je aan de set begint en wij komen met plezier terug dansen!

Cheg: Eigen tracks

Daarna was het de beurt aan Mitchel Rauchegger uit Genk. De zenuwen gierden bij aanvang van de set zienderogen door zijn lijf, maar dankzij de meegereisde fans verdwenen deze gelukkig snel. Zijn verleden als drum and bass-dj deed hem een beetje de das om. In techno mag er namelijk wat subtieler gemixt worden. De laatste track was van eigen makelij en bewees dat Cheg een veelbelovende producer is.

Timmerman: Weet wat hij wil

In tegenstelling tot Muze wist Toon Timmerman heel goed wat hij wou. Het werd de set met de beste opbouw van de avond. De Hasselaar nam ons mee op een 30-minuten durende trip, doorspekt met afro-beats en her en der een vleugje acid. De tracks met veel percussie hielden het tempo er vlot in. Enige puntje van kritiek: die Robyn remix van The Black Madonna viel een beetje uit de toon.

© Alexander Dumon

Hyalyte: Hier zaten we op te wachten

Chesney Wielemans was ons al opgevallen voor hij zijn eerste noten door de boxen knalde. Zijn perfect uitgekozen outfit, met bijhorende accessoires, pasten volledig bij de muziek die hij bracht. Technisch gezien was hij de sterkste van de drie hiphop acts van de avond. Een zijwegje naar UK garage hield het geheel interessant. Het zou ons niet verbazen mochten we hem snel terugzien.

Matt Mills: Enthousiasme ten top

Jeugdhuis de Styx afsluiten was weggelegd voor Mattice Molenaers uit Bilzen. Van vermoeidheid was er echter geen sprake. De enthousiaste spring in ’t veld knalde zijn set op gang met een house-klassieker, waarop de persoonlijke fanclub meteen een spandoek bovenhaalde met de naam van hun held. Veelbelovend begin, maar enkele technische foutjes deden jammer genoeg afbraak aan zijn set.

De tweede voorronde van Dj-mania vindt plaats in Jeugdhuis Expo in Sint-truiden op vrijdag 29 september 2017. Severe, Jolta, Grava, Leblanc, Muson, Riotrash, Tailor en Vancos geven er het beste van zichzelf. Bekijk hier alle foto’s van de eerste voorronde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer