© koen fasseur

Parket wil illegale taxichauffeur vervolgen die portefeuille verdronken Didier weggooide

De raadkamer beslist op 12 oktober of Saddam E.A. (25) uit Merksem voor de rechter moet verschijnen voor de ‘bedrieglijke verberging’ van de portefeuille van de verdronken Didier Bartholomeus. Voor de moeder van de 25-jarige Schildenaar is dat niet genoeg: zij vindt dat de illegale taxichauffeur de dood van haar zoon veroorzaakt heeft.

Didier Bartholomeus had in de nacht van 25 op 26 september 2016 zijn verjaardag gevierd in discotheek The Villa op het Eilandje. Hij had na afloop voor 20 euro een illegale taxi genomen. Bestuurder Saddam E.A. had hem echter bij de Brug van den Azijn in Merksem uit zijn wagen gezet, omdat Didier zich lastig zou gedragen hebben.

“Even later zag hij dat de jongeman zijn portefeuille vergeten was. Hij is nog terug naar die plek gereden, maar Didier was al vertrokken. Mijn cliënt zegt dat hij de portefeuille dan maar heeft weggegooid. Een dag later vond hij ook de gsm van Didier in zijn wagen. Toen hij vernam dat de jongeman verdwenen was, bracht hij het toestel naar de politie”, zegt advocaat Kris Luyckx.

Het lichaam van Didier werd enkele dagen later uit het Dokske in Merksem gehaald. De verklaring van Saddam E.A. werd nagetrokken en camerabeelden uit de buurt werden gecheckt, maar uit niets bleek dat de taxichauffeur iets met de dood van Didier te maken had.

Gebrek aan voorzorg

Het parket wil hem nu wel voor de rechtbank brengen voor het bedrieglijk verbergen van de portefeuille van het slachtoffer, wat Saddam E.A. volgens zijn advocaat ook niet betwist. De moeder van Didier vindt dat niet genoeg.

“Mijn cliënte meent dat hij zich ook zou moeten verantwoorden voor de onopzettelijk doding van haar zoon door een gebrek aan voorzorg of voorzichtigheid. Hij zette Didier namelijk op een afgelegen en gevaarlijke plek uit zijn auto”, stelde advocaat Tim Fosté.

Saddam E.H. werd in maart nog veroordeeld tot 9 maanden cel en 2.400 euro boete, omdat hij april 2015 betrapt werd met passagiers in zijn illegale taxi.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER