© rdr

Marc V. doorverwezen naar correctionele rechtbank voor moord op man in Meeuwen

De raadkamer in Tongeren heeft vrijdag de 60-jarige Marc V. uit Sint-Truiden naar de correctionele rechtbank doorverwezen. Hij zal zich moet verantwoorden voor de moord op Rudy Proost (53) in Meeuwen-Gruitrode. De verdachte zit nog in de cel. Proost woonde met zijn 76-jarige vriend in Ellikom, maar blijkbaar onderhield ook Marc V. een relatie met de zeventiger. Hij wilde de man echter voor zich alleen en besloot Rudy Proost uit de weg te ruimen.

Marc V. had in het verleden al eens een relatie met de 76-jarige vriend van Proost. Op 25 maart 2015 drong hij het huis van Proost langs de Weg naar Ellikom binnen. Hij wist dat het slachtoffer alleen thuis was. De verdachte had vermoedelijk een jachtgeweer bij. Na een korte schermutseling kreeg Proost van dichtbij een kogel in het hoofd. Daarna nam hij de tv mee en trok hij wat kastjes open om een uit de hand gelopen diefstal met geweld te ensceneren. Rond middernacht trof de 76-jarige vriend Proost dood aan. Marc V. kwam blijkbaar snel in het vizier van de speurders. Het wapen dat gebruikt was, had Marc V. laten verdwijnen.

Er is nog geen zittingsdatum bekend wanneer de zaak voor de correctionele rechtbank gaat komen. Mogelijk kan dat komend najaar zijn, aldus advocaat Bert Partoens, die de belangen van de burgerlijke partijen behartigt. Hij vertegenwoordigt de vier zussen en vijf broers van het slachtoffer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer