Mensen ontvluchtten het countryfestival waarop vanuit het Mandalay Hotel het vuur werd geopend.
Volledig scherm
Mensen ontvluchtten het countryfestival waarop vanuit het Mandalay Hotel het vuur werd geopend. © Getty

Zeker twee doden en tientallen gewonden na schietpartij bij countryfestival in Las Vegas

Er is een voorlopig onbekend aantal doden gevallen na een schietpartij nabij het Mandalay Bay Hotel in Las Vegas. Tv-zender KTNV meldt zeker twindig doden, een woordvoerster van een ziekenhuis in de buurt meldde eerder dat er twee doden en zeker 24 gewonden vielen. Een of meerdere schutters namen het publiek vanaf de 31ste verdieping van het hotel onder vuur met automatische wapens, meldden Twitter-gebruikers die de politieradio afluisterden. Eén verdachte is inmiddels uitgeschakeld. Er zijn ook meldingen van andere schietpartijen in de gokstad.

  1. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Play
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.
  2. Koning huldigt hyperambitieus Belgisch miljardenproject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijkheid?
    PREMIUM
    3

    Koning huldigt hyperambi­ti­eus Belgisch miljarden­pro­ject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijk­heid?

    Aan grootse woorden en ambities geen gebrek in de woestijn van Namibië, op 8.000 kilometer van Brussel. Met de aankondiging van een investering van net geen 3 miljard euro in een groene waterstoffabriek en de bouw van een gloednieuwe haven van 1.300 hectare, zag Namibië koning Filip graag komen. Welke plannen zijn aangekondigd? Waarom trekken onze bedrijven daarheen? Hoe helpen ze ons en de Namibiërs vooruit? En hebben ze kans op slagen? “Het project is stilaan too big to fail.”