Gentse politie boos na alcoholcontroles waarbij één bestuurder zelfs 2,51 promille in bloed heeft

© Photonews

Bij twee alcoholcontroles in Gent zijn afgelopen weekend twee bestuurders betrapt met 2,51 promille en 1,35 promille alcohol in hun bloed. De politie reageert boos. "Vooral de hoge waarden vallen op."

Bert Staes

Dat alcohol achter het stuur een ernstig probleem blijft in Gent, benadrukte korpschef Filip Rasschaert dit voorjaar nog in de Gentse gemeenteraad. Nieuwe resultaten van twee alcoholcontroles op de Lange Violettestraat en de Brusselsesteenweg zaterdag- en zondagochtend bevestigen dat.

De Gentse politie haalde tussen 5.30 uur en 8.30 uur vijftien bestuurders uit hun wagen omdat ze te veel op hadden. Eén automobilist blies zelfs 2,51 promille. Hij mocht zijn rijbewijs ter plaatse inleveren, samen met nog drie anderen.

Eén van de gecontroleerde automobilisten probeerde zelfs nog te vluchten van de controle. Hij weigerde te stoppen voor de agenten en reed aan hoge snelheid door een rood licht, maar werd even verder onderschept. Hij bleek 1,35 promille in zijn bloed te hebben. Ook deze bestuurder is zijn rijbewijs kwijt.

"Hoge waarden"

De politie reageert boos: “Vooral de hoge alcoholwaarden vallen op. Dertien bestuurders bliezen een waarde hoger dan 0,8 promille, tegenover twee chauffeurs die minder dan 0,8 promille bliezen.”

Nog eens drie andere bestuurders waren onder invloed van drugs. Maandagochtend werd ook nog een auto geflitst op de Industrieweg aan 148 kilometer per uur. Je mag er 90 kilometer per uur. Ook dat rijbewijs wordt ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen