thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Honderdste onthoofding van het jaar in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië is vandaag een tot de doodstraf veroordeelde Saoedi geëxecuteerd. Hij genoot de dubieuze eer de honderdste te zijn die dit jaar in het fundamentalistische koninkrijk publiekelijk werd onthoofd.

  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Finnair staakt vluchten op Ests Tartu om Russische gps-inmenging - Russisch leger rukt op: weer dorp veroverd

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Finnair staakt vluchten op Ests Tartu om Russische g­ps-inmenging - Russisch leger rukt op: weer dorp veroverd

    Dmitri Peskov (56), de woordvoerder van het Kremlin, beweert dat de Russen de bovenhand hebben aan het front en dat het Oekraïense leger in paniek is. De bevelhebber van het Oekraïense leger gaf gisteren toe dat de troepen zich hebben teruggetrokken uit verschillende dorpen. “De situatie aan het front is verslechterd”, schreef hij op Facebook. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 29 april terug.
  2. Autorijden mag eindelijk, maar deze acht verboden gelden nog altijd voor Saoedische vrouwen

    Autorijden mag eindelijk, maar deze acht verboden gelden nog altijd voor Saoedische vrouwen

    De Saoedische koning Salman heeft beslist dat vrouwen vanaf volgend jaar eindelijk - zonder begeleiding van een man - met de wagen zullen mogen rijden. De Saoedische professor Madawi al-Rasheed van de London School of Economics stelt dat koning Salman met zijn 'toegift' enkel probeert de aandacht af te leiden van zijn politieke mislukkingen in de regio. Daarnaast zou hij een neoliberale economie willen promoten waarin vrouwen een belangrijke rol moeten gaan spelen. Dat neemt niet weg dat voor vrouwen in Saoedi-Arabië nog altijd een reeks verstrekkende verboden gelden. Het is immers nog altijd de echtgenoot, de vader of zoon die zowat alle aspecten van het leven van de vrouw controleert.