© Belga

Rouches lonken al naar Lamouchi als coach

Na de 9 op 27 staat ook Ricardo Sa Pinto onder druk als coach bij Standard. De volgende drie matchen - tegen Kortrijk, Moeskroen en Antwerp - moeten gewonnen worden. Ondertussen houden de Rouches de piste van de Franse coach Sabri Lamouchi warm.

jug, dvd

Na de 1-0 nederlaag op Anderlecht trok Standard-voorzitter Bruno Venanzi naar de kleedkamer om de spelers een hart onder de riem te steken, maar trainer Ricardo Sa Pinto weet hoe laat het is. Na de interlandbreak krijgt Standard drie haalbare tegenstanders en wordt best 9 op 9 gehaald. Het Luikse bestuur wil naast grinta en passie ook tactische vooruitgang zien en meer punten.

Kan Sa Pinto het tij niet keren, dan komt er op Sclessin wellicht een zoveelste trainerswissel. Standard zou dan kiezen voor een tactisch meer onderlegde coach. Er zijn al wat denkpistes, maar vooral de naam van Sabri Lamouchi (45) valt. De Frans-Tunesische coach was deze zomer al in beeld, maar toen kwam het niet tot een deal. Nu zou de gewezen Franse international en ex-speler van onder meer Monaco, Inter en Marseille wel openstaan voor een Belgisch avontuur. Als coach heeft Lamouchi enkel ervaring bij de Ivoriaanse nationale ploeg, die hij kwalificeerde voor het WK 2014, maar in de Franse trainerscursussen maakte hij wel indruk.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik