Veertien bedrijven kandidaat voor kavel KMO-uitbreiding

Er werd op 29 juni een infovergadering georganiseerd rond de uitbreiding van de kmo-zone Klein Heide. Daar konden potentiële kandidaat-kopers zich informeren omtrent de gronden in de uitbreiding van KMO Klein Heide. Zo waren er vragen over de kostprijs en andere randvoorwaarden.

RDR

“De verkoopprijs bedraagt 45 euro per m² waarvan 250 m² van de oppervlakte verkocht wordt aan 100 euro per m². Dit werd goedgekeurd door de gemeenteraad en is een beslissing die niet zomaar teniet kan gedaan worden”, zegt burgemeester Lode Ceyssens. Wat de groenbuffer betreft wijst men naar het RUP. Fractie MG vraagt meer duidelijkheid.

Na de gesprekken met de kandidaatkopers zijn er op dit moment nog 14 bedrijven, waarvan 1 bedrijf buiten Meeuwen-Gruitrode, kandidaat voor een perceel in de uitbreiding van de kmo-zone Klein-Heide. Het bedrijf Altez kan ten oosten van het huidige bedrijf uitbreiden. De grond is eigendom van een aantal particuliere eigenaars en zal niet onteigend of aangekocht worden door de gemeente. Zij zijn bijgevolg niet gebonden aan een schattingsverslag.

Het bedrijf Jansen kan uitbreiden, maar is niet verplicht. Wenst het bedrijf niet aan te kopen kan deze zone benut worden voor het oprichten van andere bedrijven aansluitend op de nu al verkavelde zone. De indicatieve zone kan dan nog vrij ingevuld worden. (RDr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer