© Instagram Megan Jayne Crabbe

Vrouw overwon anorexia, nu hekelt ze gebruik van photoshopapps

De Britse Megan Jayne Crabbe overwon na een jarenlange strijd anorexia en gebruikt haar pagina op Instagram om jonge vrouwen bewust te maken. In een recente post gaat ze de strijd aan met zogenaamde photoshopapps, die vaak door celebrities gebruikt worden om zichzelf een slanker lichaam aan te meten op sociale media.

VVA

Nadat Megan Jayne Crabbe jarenlang tegen anorexia streed, greep ze haar kans om jonge vrouwen te helpen inzien dat het huidige schoonheidsideaal onrealistische verwachtingen teweeg brengt. Op haar pagina op Instagram ontpopt ze zich tot een "feministische strijder voor lichaamspositiviteit".

In een recente post laat ze zelf zien hoe ze zichzelf met behulp van een photoshopapp het "perfecte lichaam" aanmeet. "In slechts vijf minuten tijd geef ik mezelf de kledingmaat die ik altijd al wilde, de kledingmaat die onze televisieschermen en magazines inneemt, de kledingmaat waar iedereen van droomt. Met slechts een paar eenvoudige klikjes verloor ik drie kledingmaten, groeide ik een paar centimeters, versmalde ik mijn taille en heupen, liftte ik mijn borsten en maakte ik zelfs mijn gezicht dunner en stralender."

Megan vervolgt: "Vroeger was dit mijn droom. Nu maakt de gedachte aan dergelijke hulpmiddelen me ziek. Sommigen zien misschien een onschuldige app, ik zie leugens en manipulatie, de bevestiging van de overtuiging dat we perfecter worden als we onszelf doen krimpen. Maar hoe kan een lichaam perfect zijn als het niet echt is. Al die lichaamsdelen samen vormen jou, dat is perfectie. Al jouw imperfecties, elke centimeter en elke kilogram, dat is perfectie. Je bent geen levenloos ding dat uit elkaar kan worden gehaald. Je bent een levend kunstwerk. Je bent heel en perfect, helemaal zoals je bent."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer