Conducteur deelt ontroerende getuigenis: “Ik voel me hier niet goed bij”

© BELGA

Een treinwachter heeft op Facebook het verhaal van drie mensen gedeeld die niet overweg konden met de automaat in hun station. “Niet iedereen kan mee, ik voel me hier niet goed bij”, klinkt het.

Guy Stevens

Nu de loketten van steeds meer kleine stations in ons land gesloten worden, moeten treinreizigers een kaartje kopen in de automaten. Ze kunnen ook de treinwachter aanspreken en bij hem of haar een kaartje kopen, maar dat kost hen dan veel meer geld.

Uit een post van een van die treinwachters op Facebook blijkt dat die automaten geen geschenk zijn voor mensen die - zoals de conducteur in kwestie het verwoordt - wat ‘simpel’ zijn. “In Kortrijk mist een vrouw een dame haar trein omdat de loketten gesloten zijn en ze niet overweg kan met de automaten. Tijdens de controle tref ik een man aan die onverwacht meer moet betalen omdat de automaat te moeilijk is voor hem. Hij besluit dan maar niet mee te gaan op zijn ‘vierdaagse’ en zijn geld te gebruiken om terug thuis te geraken.”

Ook in Komen werd de treinwachter om hulp gevraagd. “Een man vraagt me om hem te tonen hoe de automaat werkt, want hij weet niet hoe hij moet doen. Ik heb geen tijd, ik heb al een minuut vertraging. Hij wandelt weg terwijl ik vertrek.”

Die verhalen zitten de conducteur niet lekker. “Ik voel me hier niet goed bij. Niet iedereen ‘kan mee’. We zijn als openbare dienst niet zo sociaal. Niet zo zelfstandige reizigers hebben met de afbouw van de loketten geen aanspreekpunt meer...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen