Kasteelmoord-verdachte Pierre Serry blijft in de cel

© Peter Malaise / pma

In de zaak van de kasteelmoord blijft verdachte Pierre Serry (67) in de cel. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent dinsdag beslist. De raadkamer in Brugge had geoordeeld dat de man kon vrijkomen onder voorwaarden, maar het parket van West-Vlaanderen was hiertegen in beroep gegaan.

Pierre Serry staat samen met André Gyselbrecht (66), Evert de Clercq (53) en Franciscus Larmit (40) terecht voor de moord op Stijn Saelens op 31 januari 2012 in Wingene. Dokter Gyselbrecht wordt door de speurders beschouwd als de opdrachtgever voor de moord op zijn schoonzoon. Pierre Serry trad als tussenpersoon op bij het beramen van de moord. Het lichaam van Saelens werd twee weken na de feiten ook aangetroffen vlakbij een chalet van Serry in Maria-Aalter.

De verdediging van Serry had de vrijlating onder voorwaarden gevraagd en had onder meer verwezen naar zijn medische toestand. De verdachte onderging onlangs een operatie aan de prostaat. Volgens zijn advocaten Walter Damen en Kris Vincke zit hij al bijna vijf jaar en negen maanden in voorhechtenis en mag dat geen "voorbestraffing" worden.

Voor de moord op Stijn Saelens zit hij volgens het parket al bijna twee jaar in voorhechtenis, en is het overige deel van zijn opsluiting de uitvoering van eerdere veroordelingen. De advocaten zijn na de uitspraak van de kamer van inbeschuldigingstelling niet beschikbaar voor commentaar. De motivering van de KI om de verdachte in de cel te houden is niet bekend.

Het proces voor de correctionele rechtbank in Brugge loopt waarschijnlijk vertraging op na wrakingsverzoeken van verschillende advocaten van de verdediging. Als de rechters effectief vervangen worden, zullen de advocaten mogelijk aansturen op de voorlopige vrijlating van hun cliënt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen