© AFP

Verstappen woest na GP België: “Ik rij Vettel en Räikkönen liever van de baan dan ze voorbij te laten”

Voor Max Verstappen was de GP België een thuiswedstrijd, maar de halve Nederlander stelde met een elfde plek teleur. Achteraf wees hij met beschuldigende vinger naar Ferrari-rijders Kimi Räikkonen en Sebastian Vettel. “Zij verzieken mijn GP in bocht één.”

wic

Verstappen reed gisteren tijdens de kwalificaties de tweede tijd, waardoor hij vanop de eerste rij mocht vertrekken. In de eerste bocht al tikte Vettel echter Ferrari-teamgenoot Räikkönen aan, waardoor de Fin tegen Verstappen aan botste. “Ik zat aan de binnenkant en deed niets fout”, brieste Verstappen achteraf bij het Nederlandse AD Sportwereld. “Eigenlijk verzieken de Ferrari’s mijn GP in bocht één. Niet alleen mijn vleugel was kapot, maar de hele vloer van mijn bolide. Daar had ik in alle langzame bochten last van.”

Later in de race vochten Verstappen en Räikkönen ook een bitsig duel uit. De Fin was al scheldend op het rijgedrag van Verstappen te horen op de boordradio. “Zijn enige doel is mij van de baan te rijden”, riep Räikkönen onder meer. Verstappen deed weinig moeite om dat te ontkennen. “Ik ga ze er echt niet voorbij laten, ik rijd ze nog liever van de baan af”, haalde Verstappen uit bij Ziggo Sport. “Prima dus dat ze flink liepen schelden toen ik ze absoluut niet voor wilde gaan. Dat zorgt tenminste voor leuke televisie.”

Volgende week staat al weer de volgende race op het programma, op het hogesnelheidscircuit van Monza in Italië. Verstappen vreest dat zijn Red Bull daar snelheid tekort komt ten opzichte van de Mercedessen en Ferrari’s. “Als je al ziet hoeveel moeite ik hier op de rechte stukken had, dan zal het daar op Monza zeker nog moeilijker worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1