belga
Volledig scherm
© belga

Herrmann-Debrouxviaduct weer open voor het verkeer

Het Herrmann-Debroux-viaduct in Oudergem is afgelopen nacht opnieuw opengegaan voor het verkeer. Dat meldt Brussel Mobiliteit.

  1. Vlaamse Lucas heeft 250.000 volgers op Chinese versie van TikTok: “Zelfs in een klein dorpje herkennen ze me”
    PREMIUM
    3

    Vlaamse Lucas heeft 250.000 volgers op Chinese versie van TikTok: “Zelfs in een klein dorpje herkennen ze me”

    Lucas Deckers (26) is een fenomeen op Douyin, de Chinese versie van TikTok. Vanuit zijn slaapkamer in Mechelen maakt hij video’s die een schot in de roos zijn bij een Chinees publiek. In vloeiend Mandarijn brengt hij een bezoek aan zijn studentenstad Leuven, een brouwerij in Temse of Maanrock. Hij schopte het zelfs tot een virale internetgrap in China én heeft meer volgers dan de populairste Vlaamse politici op TikTok. Hoe in hemelsnaam werd Lucas influencer in China?
  2. Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”
    PREMIUM

    Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”

    Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria in een muntstuk van 20 eurocent dat diep in haar keel zat. In de rechtbank verschenen vandaag enkel ‘gebroken partijen’. “Dat we hier na tien jaar allemaal staan, is een schande voor justitie.”
    Genk, Tongeren