© Familie

Familie vindt vervanger voor Roel Vanderstukken en het is niet eens een vreemde in de soap

Vorige week raakte het nieuws bekend dat Roel Vanderstukken tijdelijk vervangen zou moeten worden omdat hij een hartoperatie moest ondergaan. Die operatie is goed geslaagd, maar voor Vanderstukken begint nu een lange revalidatieperiode. Zijn rol in Familie zal tijdelijk overgenomen door Govert Deploige, die al enkele keren eerder zijn opwachting maakte in de soap.

nkdr

De 44-jarige Govert Deploige neemt de rol van Benny over in ‘Familie’, dat meldt Het Laatste Nieuws donderdagochtend. Deploige is geen onbekende in de reeks, hij vertolkte er namelijk al twee personages. In 2009 trad hij aan als ingenieur Geert Van Loo, die een mannetje van kwelduivel Xavier Latour bleek te zijn en in 2013 kwam hij terug als architect Wouter Dewynter, als wie hij verliefd werd op Véronique Van den Bossche.

Deploige kreeg zijn eerste grote tv-rol in de Ketnet-reeks ‘W817’ als Steve Mertens. Daarnaast was hij ook te zien als Michaël Bastiaens in ‘Thuis’ en Wim Mathijs in ‘Spoed’. Hij is getrouwd met ‘W817’-collega Britt Van der Borght.

Vanaf 11 december is Deploige in ‘Familie’ te zien als Benny. Hij vertelde Het Laatste Nieuws alvast dat hij het een enorme uitdaging vindt de rol van Benny te mogen vertolken: “Ik zal mijn uiterste best doen om het karakter van Benny zo goed en zo waarheidsgetrouw mogelijk naar mijn hand te zetten. Met alle respect voor Roel, want door hem is Benny immers zo geliefd bij het publiek.”

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer