Gezin ontsnapt aan brand dankzij alerte voorbijganger

© cte

Dankzij een alerte voorbijganger is een gezin met vier kinderen zaterdagochtend ontsnapt aan een drama. Door de snelle reactie kon de brandweer voorkomen dat een brand in de garage oversloeg naar de woning van de familie.

cte/kvw

Het gezin van Steven Marcelis en Tamara Winters uit de Lijsterstraat in Wachtebeke is zaterdagmorgen ontsnapt aan drama. Een alerte voorbijganger merkte hevige rookontwikkeling op in de garage van een woning en alarmeerde de bewoners, een gezin met vier kinderen. “We lagen nog te slapen, toen we wakker werden gemaakt omdat onze garage in brand stond”, zeggen Steven Marcelis en Tamara Winters, ouders van Thalitta (14), Kyento (3), Kyendro (2) en Kyeta (1).

“De brand bleef gelukkig beperkt tot de garage. Maar wat daarin lag, zijn we kwijt. Ook de drie bolderkarren van de kinderen zijn in de vlammen opgegaan.”

De garage brandde volledig uit, maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. Het huis liep wel rookschade op. Een slecht functionerende diepvriezer is waarschijnlijk de oorzaak van de brand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen