© AFP

Del Potro loopt nieuwe polsblessure op, halve finale in Shanghai tegen Federer staat op de helling

Het is hoogst onzeker of Juan Martin Del Potro (ATP 23) zaterdag op het Masters 1.000-toernooi in Shanghai (hardcourt/5.924.890 dollar) kan aantreden in zijn halve finale tegen Roger Federer (ATP 2). De Argentijn heeft last van zijn linkerpols, waaraan hij drie jaar geleden moest worden geopereerd. De blessure hield Del Potro destijds maanden aan de kant.

De 29-jarige Argentijn struikelde vrijdag tijdens de beslissende derde set van zijn kwartfinale tegen de Serviër Viktor Troicki. Del Potro viel daarbij op zijn linkerpols. Hij liet zich aan de kant behandelen, maar ging door en trok de partij naar zich toe in drie sets (4-6, 6-1 en 6-4).

Del Potro liet daarna in het ziekenhuis een MRI-scan maken van zijn pols. Het bleek om een kneuzing te gaan. De dokters besloten uit voorzorg wel een spalk te plaatsen, om het gewricht te stabiliseren. De Argentijn beslist pas kort voor zijn partij tegen Federer of hij gaat tennissen.

“Ik ben heel blij dat ik in de halve finales sta, maar mijn gezondheid is het belangrijkste”, zei Del Potro. “Als het allemaal meevalt, ga ik spelen en mijn uiterste best doen.”

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer