Opnieuw gaslek, nu in Jozef de Bomstraat: school en woningen ontruimd

In de Jozef de Bomstraat in Antwerpen is woensdagochtend rond 10 uur bij werkzaamheden een gaslek ontstaan, nadat een lagedruk-gasleiding was geraakt. “Vermijd de omgeving daar op het Zuid”, waarschuwt de brandweer.

JaTi, SaRe

In twee kelders was er sprake van gasophoping. Die woningen moeten worden verlucht. De brandweer gaat ook in omliggende kelders na of zich daar gas opgehoopt heeft.

© BFM

“De studenten van de Thomas More-hogeschool werden geëvacueerd naar de Molenstraat”, zegt brandweerwoordvoerster Jasmien O. “De lessen in de voormiddag worden geschrapt en hernemen pas in de namiddag.”

De Anselmostraat en de Sanderusstraat zijn intussen weer vrij voor verkeer, de Jozef de Bomstraat blijft afgesloten.

Gasmaatschappij Eandis heeft het lek veilig gesteld. “We gaan ervan uit dat het lek in de Jozef de Bomstraat kort na de middag hersteld zal zijn”, zegt Jean-Pierre Blomme van Eandis. “De verschillende gaslekken van vandaag en gisteren hebben volgens Eandis geen oorzakelijk verband. “Behalve dat ze door werkzaamheden veroorzaakt werden. Behalve het opvragen van de plannen met de leidingen is enige voorzichtigheid natuurlijk nog wel geboden”, aldus Blomme.

Vijfde gaslek in twee dagen

Woensdagochtend was er ook al een gaslek in de Slachthuislaan in Antwerpen-Noord. Dinsdag was er door een gaslek hinder in de buurt van de Vaartkaai in Merksem, een op de Markt in Schoten en een in de Gasthuisstraat in Turnhout.

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER