Gepensioneerde agent gestraft nadat hij 57 honden verwaarloosde en liet leven in hun eigen uitwerpselen

Onverzorgd, verwaarloosd en wonend in hun eigen uitwerpselen. 57 honden hadden een heel zwaar leven bij een 58-jarige gepensioneerde agent uit Beringen. Verschillende dieren overleefden het niet. De man kent nu zijn straf, zo meldt persagentschap Belga.

mrra

Op 25 februari 2016 viel de politie binnen in een woning aan de Maasheide. Wat ze daar aantroffen, hadden de agenten nog nooit gezien. De nagels van de beestjes waren veel te lang en ze liepen rond in een niet te harden stank. De dieren hadden vlooien. Er waren ook tumoren vastgesteld. Het Noodasiel van Lommel ving de honden op en diende de eerste zorgen toe, gaf ze vaccinaties en liet ze opereren. Een aantal honden was er zo erg aan toe dat die uiteindelijk gestorven zijn, nadat ze in quarantaine waren geplaatst.

Hij had zijn vergunning als hobbykweker in het verleden al kwijtgespeeld door inbreuken op de dierenwelzijnswet. De politieagent was er nadien in geslaagd om opnieuw eigenaar te worden van drie honden. Via een constructie met een stroman waren de drie dieren geadopteerd en weer aan beklaagde bezorgd. Opnieuw moesten de honden onder verschrikkelijke omstandigheden leven.

Gestraft

De gepensioneerde agent was niet aan zijn proefstuk toe. In oktober 2015 kreeg hij van de rechtbank voor gelijkaardige feiten een boete van 1.200 euro. Op zijn proces een maand geleden gaf hij al aan dat hij hoger beroep zou aantekenen.

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft hem veroordeeld tot drie maanden cel voor dierenmishandeling. Oorspronkelijk was er een boete van 18.000 euro geëist, maar de man moet uiteindelijk een geldsom van 3.000 euro betalen. Daarnaast krijgt hij een verbod om gedurende drie jaren nog honden te houden. De 53-jarige stroman kreeg drie maanden cel met uitstel en 600 euro boete met uitstel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen