© Zygmund Krzywania

© Zygmund Krzywania

© Zygmund Krzywania

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Seniorenraad Hasselt op bezoek bij de collega's van Antwerpen

Bijna het voltallig bestuur van de stedelijke seniorenadviesraad Hasselt was donderdag 19 oktober te gast op de uitwisselingsdag van de seniorenraad van het district Antwerpen.

Zygmund Krzywania

Het was al van februari 2015 geleden dat de Seniorenraad Antwerpen op bezoek was in Hasselt. Dat was toen blijkbaar erg meegevallen zodat spoedig een uitnodiging voor een tegenbezoek volgde. Nu was het zover. Met elf personen ging het per trein richting Antwerpen waar de Hasselaren ontvangen werden in het Districtshuis. Zowel de districtsschepen voor senioren Lieve Stallaert als de voorzitter van de Seniorenraad Ferre Weustenraad waren aanwezig bij de verwelkoming. Er volgde een voorstelling van de raad en de vijf commissies. Het gesprek dat volgde ging vooral over het memorandum dat momenteel alle seniorenraden in Vlaanderen bezighoudt.

Op het middaguur bezochten we het dienstencentrum De Oever waar een middagmaal geserveerd werd. Daarna gaf Esther Wijnberg, manager van de dienstencentra en thuiszorg van het Zorgbedrijf Antwerpen, meer uitleg over de werking van deze diensten. Vervolgens bracht het gezelschap nog een bezoek aan Thuiszorg Vleminckxveld, een onafhankelijke thuiszorgdienst. Daar kregen we toelichting over hun werking en over hun nieuw project Cinaps.

De bijzonder boeiende dag was snel voorbij en als dank werden aan de schepen en de voorzitter nog enkele geschenken overhandigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer