Op Kurt Soenens stemmen? Dan let je maar beter goed op, want er bestaan er twee en dat leidde al tot hilarische verwarringen

© fmr

Kurt Soenens, de ex-profvoetballer en Kurt Soenens, de ex-wielrenner: beiden zijn geboren in 1967, zaten in dezelfde klas en staan straks op dezelfde SP.A-lijst bij de verkiezingen. De afdeling zoekt een oplossing om naamsverwarring te vermijden.

Frank Meurisse

“Zullen we de namen van hun echtgenotes er bij plaatsen op de kieslijsten, of al hun voornamen?” Bij SP.A Ingelmunster zitten ze met de handen in het haar. Twee leden die Kurt Soenens heten zullen op één en dezelfde lijst opkomen. “Bovendien zijn ze ook in hetzelfde jaar geboren”, stellen schepen Enigo Vandendriessche en voorzitter Dries Couckuyt van de plaatselijke SP.A-afdeling vast.

Verkeerde belastingbrief

In januari al maakte de partij bekend dat ex-profvoetballer Kurt Soenens op haar lijst zou staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Ook zijn naamgenoot en gewezen profwielrenner Kurt Soenens kiest nu voor SP.A. Beide ex-profsporters kennen elkaar al lang. “In de lagere school zaten we samen in de gemeenteschool, waar we ook in de schoolvoetbalploeg speelden”, vertellen de twee. “Nu ontmoeten we elkaar opnieuw bij SP.A. In het verleden heeft het feit dat we dezelfde naam dragen al voor hilarische verwarring gezorgd. Zo is het wel eens gebeurd dat we elkaars belastingbrief ontvingen”, klinkt het.

Ook toen Kurt (de ex-wielrenner) aankondigde in het huwelijksbootje te stappen, was het in Ingelmunster niet duidelijk om welke Kurt Soenens het precies ging. Kurt Soenens: “Ik herinner me ook dat ik met een polsontsteking aanklopte bij de dokter”, zegt de ex-wielrenner. “Toen hij in mijn dossier keek vroeg hij me om mijn broek uit te trekken. Ik vond dat nogal vreemd, maar toen bleek dat ook mijn naamgenoot in behandeling was bij die arts maar met een kuitblessure.”

De coureur vs. de voetballer

“Het doet me veel plezier om mijn naamgenoot en kameraad terug te ontmoeten bij de SP.A”, zegt de ex-voetballer. “Hoe vaak gebeurt het dat er in een kleine gemeente twee mensen zijn met dezelfde naam, geboren in hetzelfde jaar, die samen in klas hebben gezeten, beiden profsporter zijn geweest en nu samen aan politiek doen bij dezelfde partij?” Voor de afdeling is het gemakkelijk: daar spreken ze van Kurt de coureur en Kurt de voetballer. “Maar dat kunnen we moeilijk op de kieslijst plaatsen. We vinden wel een oplossing”, besluit schepen Enigo Vandendriessche.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen