EPA
Volledig scherm
© EPA

Xi Jinping wordt machtigste president van China sinds Mao

ChinaIn China is op het 19de nationale congres van de Communistische Partij beslist om de "gedachten" van president Xi Jinping toe te voegen aan het partijcharter. Het amendement plaatst hem zo op gelijke voet met Mao Zedong, de stichter van de Volksrepubliek China en enige andere leider die tijdens zijn machtsperiode met naam wordt genoemd in het charter.

3 reacties

  • Johny deman

    7 jaar geleden
    Gelukkig een rationeel persoon en geen halve gek zoals in noord korea
  • jan van dessel

    7 jaar geleden
    Hij is niet alleen de machtigste man van China maar binnenkort de machtigste man van de wereld, want hij verdoet geen tijd met stomme tweets zoals Trump en hij is werkelijk alleenheerser in China, en Trump denkt enkel dat hij de macht heeft.Op alle gebieden is de macht van de VS aan het wegdeemsteren door de domme slogan "America first".
  • Jef Lois

    7 jaar geleden
    Dit is de man waar men wereld wijd rekening zal mee moeten gaan houden en mss wel terecht.
  1. Italië sluit sturen van troepen naar Oekraïne uit na nieuwe dreigende taal van Franse president Macron
    16

    Italië sluit sturen van troepen naar Oekraïne uit na nieuwe dreigende taal van Franse president Macron

    Italië is niet van plan troepen te sturen naar Oekraïne. Dat heeft de Italiaanse minister van Defensie Guido Crosetto gezegd in een interview met de Italiaanse krant ‘Corriere della Sera’. Hij reageert daarmee op een uitspraak van de Franse president Emmanuel Macron, die deze week herhaalde dat hij het inzetten van Franse grondtroepen in Oekraïne niet uitsluit. Crosetto waarschuwt dat dergelijke uitlatingen de spanningen met Rusland nog kunnen vergroten.
  2. Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewapen? Kolonel Housen: “Hele samenleving platgelegd, zonder miljoenen doden”
    PREMIUM
    106

    Hoe ernstig is dreiging van Russisch ruimtewa­pen? Kolonel Housen: “Hele samenle­ving platgelegd, zonder miljoenen doden”

    Rusland is volgens Amerikaanse inlichtingendiensten vergevorderd in de ontwikkeling van een kernwapen waarmee het in de ruimte vijandige satellieten onklaar kan maken. De impact daarvan zou op militair vlak enorm zijn, maar zo’n kernexplosie in de ruimte veroorzaakt ook een elektromagnetische schok (EMP) die ervoor zorgt dat verkeerslichten, bankautomaten, elektrische auto’s, gps-systemen, je smartphone en zelfs je chauffage niet meer werken. Volgens expert krijgskunde Roger Housen baart vooral dat zorgen: “We zouden terug gekatapulteerd worden naar de tijd van voor het internet.”