© vtm

Termont haalt uit naar Antwerps stadsbestuur: “Wij doen 100 procent het omgekeerde”

Daniël Termont haalde in het vtm-debatprogramma ‘Demeulemeester in Debat’ uit naar het Antwerpse bestuur. “Zij zetten militairen in, wij voeren een plan op mensenmaat. Onze politie gaat met fluwelen handschoenen op de jongeren af, de Antwerpse met wapens”, sneerde hij.

ph

Daniël Termont (sp.a) ziet dat zijn Gent voor een duidelijke keuze staat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen: links versus rechts. En de Gentse burgemeester ziet dat Antwerpen het slechte voorbeeld geeft: “Daar doen ze het 100 procent het omgekeerde dan wij. Gent zal moeten kiezen. Gaan ze voort met een links-progressief beleid, of kiezen voor een rechts beleid?”.

“Dezelfde keuze waar ook Antwerpen voor staat”, ging Termont verder. “Neem nu veiligheid. Het Antwerpse bestuur zet militairen in op straat, gewapende politie. En wat is het resultaat: de politie wordt er aangevallen. Wij kiezen voor een slim plan op mensenmaat. Onze politie gaat niet gewapend naar de jongeren, maar met een fluwelen handschoen. Als er ergens een probleem is, dan ga ik er zelf naar toe met de fiets.”

Mocht het van Termont afhangen geen N-VA in Gent dus: “Zij staan voor een politiek van afbraak, van het wegmaaien van het middenveld, voor afdankingen in de stad. Ik zou niet weten hoe we dat kunnen verenigen met onze visie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2018