© Photo News

Caroline Garcia klopt Elina Svitolina op WTA Masters na uitputtingsslag

Caroline Garcia (WTA 8) heeft woensdag op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar) haar tweede wedstrijd gewonnen. De 24-jarige Française klopte de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 4) pas na twee uur en 44 minuten in drie sets: 6-7 (7/9), 6-3 en 7-5.

In dezelfde rode groep klopte eerder op de dag de Deense Caroline Wozniacki (WTA 6) de Roemeense Simona Halep (WTA 1) makkelijk met 6-0 en 6-2.

Halep versloeg maandag in haar eerste wedstrijd Garcia met 6-4 en 6-2. Aansluitend was Wozniacki veel te sterk (6-2 en 6-0) voor Svitolina. Omdat Svitolina woensdag tegen Garcia ten minste één set op haar naam schreef, heeft Wozniacki haar ticket voor de halve finales al beet.

In de witte groep is de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3) na zeges tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 5) en de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 2) al zeker van een plaats bij de laatste vier. Op de slotspeeldag neemt Williams het op tegen Muguruza en kijkt Pliskova de Letse Jelena Ostapenko (WTA 7) in de ogen.

De eerste twee van elke groep stoten door naar de halve finales. Vorig jaar ging de titel naar de Slovaakse Dominika Cibulkova.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer