© Photo News

Venus Williams klopt Garbine Muguruza en pakt ticket voor halve finales Masters

Venus Williams (WTA 5) heeft haar ticket voor de halve finales van de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar) beet. De 37-jarige Amerikaanse, in 2008 winnares van het toernooi, versloeg donderdag op de derde speeldag de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 2) in twee sets: 7-5 en 6-4. De partij nam één uur en 41 minuten in beslag.

In dezelfde witte groep stelde Karolina Pliskova (WTA 3) eerder al haar plaats in de halve finales veilig. De Tsjechische verloor vroeger op de dag in een overbodig duel wel van de Letse Jelena Ostapenko (WTA 7), die ondanks de overwinning uitgeschakeld was.

In de rode groep is de Deense Caroline Wozniacki (WTA 6) na zeges tegen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 4) en de Roemeense Simona Halep (WTA 1) al zeker van een plek bij de laatste vier. Vrijdag neemt Halep het op de slotspeeldag op tegen Svitolina en treft Wozniacki de Française Caroline Garcia (WTA 8).

De eerste twee van elke groep stoten door naar de halve finales. Vorig jaar ging de titel naar de Slovaakse Dominika Cibulkova.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer