Patrick Lefelon
Volledig scherm
Patrick Lefelon © Patrick Lefelon

Bus met PKK-aanhangers provoceert Turken in Antwerpen: politie zet traangas in na massale vechtpartij

BinnenlandIn de Antwerpse Brederodestraat brak gisteren een massale vechtpartij uit tussen verschillende groepen Turken toen een bus met aanhangers van de pro-Koerdische partij PKK van zijn traject afweek en de inzittenden de Turkse inwoners van de buurt provoceerden. Acht personen raakten gewond, van wie er drie werden verzorgd in het ziekenhuis. Onder de gewonden is ook een politieman, die geraakt werd door een steen en daardoor één dag arbeidsongeschikt is. Niemand van hen is er ernstig aan toe. Eén persoon werd gerechtelijk aangehouden wegens verboden wapendracht. 47 mensen werden bestuurlijk aangehouden omdat ze de openbare orde verstoorden.

74 reacties

  • Etienne Vanhoegaerden

    6 jaar geleden
    Zowel de illegale Koerden als Turken direct uitwijzen al zet men om het zelfde vliegtuig
  • Michael Aerts

    6 jaar geleden
    @Alex Gent. Als je zo graag je mening uit doe het dan onder je echte naam zoals hier trouwens verwacht wordt. De koerden werden trouwens na de eerste wereldoorlog in een verdrag autonomie beloofd. Het is dus niet dat ze vandaag zo maar een stukje land opeisen. Jouw traantjes zijn dus niets vergeleken met die van de Koerden die al decennia verdreven en mishadeld worden.
  • Alex Gent

    6 jaar geleden
    Ik krijg tranen in mijn ogen als ik zie dat de Belgen sympathie uiten voor een groep terroristen , met name de Pkk, deze zijn geen Koerden, dus als morgen een minderheidsgroep opstaat in Brussel politie, leger en burgers aanvalt en vermoord , verdienen die ook een stuk grond, wat een logica
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Als we de vertegenwoordigers van links hier moeten volgen, dan moeten alle manifestaties, betogingen en optochten van Koerden in België verboden worden omdat Erdogan het zo wil. Niet dus: het is NIET omdat de Koerden in Turkije vervolgd worden, dat het hier ook moet gebeuren.
  • Jacky Verschaeve

    6 jaar geleden
    Had ik niet gelezen dat het alleen in steden was van de Rode burgermeesters in Antwerpen is het nogthans een nva r dacht ik zo