© Photo News

Scifo grijpt naast nieuwe job: Franse eersteklasser kiest andere coach

Enzo Scifo heeft naast een job in de Ligue 1 gegrepen. Volgens L‘Equipe was de ex-speler van Anderlecht en Charleroi in beeld bij de Franse eersteklasser FC Metz, nadat die club vorige week haar trainer Philippe Hinschberger ontsloeg. Metz kondigde zaterdagavond echter Frédéric Hantz als diens vervanger aan.

svar

Hinschberger had in december 2015 het roer overgenomen van José Riga bij Metz. De club promoveerde eind dat seizoen naar de Ligue 1 en werd daarin vorig jaar veertiende. Dit seizoen gaat het voorlopig heel wat minder: de Oost-Fransen tellen na tien speeldagen drie schamele puntjes, waarmee Metz de rode lantaarn in handen heeft. Enkel tegen Angers werd gewonnen, vorige week werd Hinschberger de laan uitgestuurd.

Assistentcoach José Pinot had het roer overgenomen bij Metz, maar zaterdagavond kondigde de club aan dat Frédéric Hantz de rol van coach op zich neemt. De 51-jarige Fransman moet de rode lantaarn van de Ligue 1 in de Franse hoogste afdeling houden, zo meldt de club. Hantz coachte eerder verschillende clubs uit de Ligue 1, zoals SC Bastia en Montpellier.

Enzo Scifo diende vorig jaar zijn ontslag in bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond, waar hij beloftentrainer was. Daarvoor was hij al aan de slag als coach bij Charleroi, Moeskroen en Bergen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer