Ambtenaar aan de haal met trouwgeld uit districtshuis

© rr

De Antwerpse Tania I. is gisteren veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel. Ze lichtte haar werkgever, de Stad Antwerpen, tientallen keren op door het geld voor huwelijken achter te houden.

sare

Wie in 2014 of 2015 op een zaterdag trouwde in het districtshuis van Wilrijk maakte grote kans om door Tania I. ‘geholpen’ te worden. Zij was een van de ambtenaren die zich bezighield met de administratie van het districtskantoor. In september 2015 kwam aan het licht dat hulpvaardige I. haar werkgever, de Stad Antwerpen, stelselmatig opgelicht had.

“Een uur voor de voltrekking van het huwelijk belde ze naar het koppel dat zou komen trouwen”, zei de rechter gisteren. De koppels kregen vervolgens te horen dat de betaalterminals stuk waren en dat ze cash moesten betalen. De tweehonderd euro stak I. in haar eigen zak. De koppels kregen geen bewijs van betaling maar dat was wel het laatste waar ze zich op een van de belangrijkste dagen van hun leven zorgen om maakten.

Nadat de districtsvoorzitter onraad geroken had, werd een onderzoek gestart. Volgens de rechtbank gaat het om tientallen feiten, dat blijkt ook uit het feit dat de Stad Antwerpen bijna 7.000 euro schadevergoeding eist –en krijgt– van haar ex-werknemer.

Ook twee winkeldiefstallen

I. werd daarbovenop ook vervolgd voor twee winkeldiefstallen. In de vestiging van supermarkt Carrefour aan de De Robianostraat in Borsbeek werd ze betrapt met haar handtas vol gestolen spullen. Ook voor een diefstal in Brantano op de Bredabaan riskeerde ze een straf. Die feiten achtte de rechtbank niet bewezen. I. verklaarde dat ze de feiten pleegde na het faillissement van de horecazaak van haar echtgenoot.

Voor de oplichting en de winkeldiefstal werd I. veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel en een boete van 900 euro. “U beschaamde het vertrouwen van uw werkgever en van de burger”, besloot de rechter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen