Bijna 1.100 dieren onverdoofd geslacht in slachthuis van Anderlecht tijdens Offerfeest

© BELGA

Bij het Offerfeest begin september 2017 zijn dit jaar 1.089 schapen en runderen onverdoofd geslacht in het slachthuis van Anderlecht. Dat blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Brussels parlementslid Liesbet Dhaene. De N-VA-politica roept de Brusselse meerderheid op het voorbeeld van Vlaanderen en Wallonië te volgen en een verbod op onverdoofd slachten goed te keuren.

Uit de cijfers die Dhaene heeft opgevraagd, blijkt dat in het slachthuis van Anderlecht op 1 en 2 september 198 runderen en 891 schapen ritueel, onverdoofd, zijn geslacht.

Zowel het Vlaams als Waals parlement hebben inmiddels het totaalverbod op onverdoofd slachten goedgekeurd. Hierdoor wordt het ook binnen erkende slachthuizen verboden om onverdoofd te slachten. In Brussel blijft dit vooralsnog wel mogelijk.

Dhaene: “Voor de N-VA moet elk vermijdbaar dierenleed maximaal vermeden worden. Ik heb dan ook een voorstel van ordonnantie ingediend dat leidt tot een totaalverbod op onverdoofd slachten in Brussel, naar Vlaams en Waals voorbeeld. Dit wetgevend initiatief werd jammer genoeg nog niet behandeld in het Brussels parlement.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen