LEGO-dief riskeert 30 maanden cel

Een 32-jarige Maastrichtenaar riskeert een celstraf van 30 maanden voor een hele reeks van winkeldiefstallen. De man ging er keer op keer vandoor met speelgoeddozen van LEGO. “Heeft u een fascinatie voor speelgoed?”, stelde de rechter zich luidop de vraag. Volgens zijn advocaat deed de man het echter puur uit geldgewin.

Shauni Deferm

Begin dit jaar sloeg de man meermaals toe in speelgoedwinkels in onder andere Bilzen en Genk. Hij haalde telkens de speelgoeddozen van LEGO uit de rekken waarna hij ze klaarzette aan de uitgang om ze nadien snel mee te kunnen graaien in zijn vlucht. Uit camerabeelden en getuigenverklaringen van enkele winkelbediendes kon de man aan elf feiten gelinkt worden.

Doorverkopen

“Heeft u een fascinatie voor speelgoed?”, vroeg de rechter. Toch stelt de man dat hij dit enkel deed in opdracht van een vriend die verstek liet tijdens de behandeling van de zaak. “Die man kon de goederen blijkbaar makkelijk doorverkopen”, aldus de procureur die 30 maanden en een geldboete van 1.600 euro eiste voor de dief. Ook zijn advocaat zei dat het puur om financiële redenen ging. “Als je bekijkt hoeveel je betaalt voor zo’n doos... Tegenwoordig brengt dat wel wat geld op.” Hij vroeg de rechter om zijn cliënt een mildere straf op te leggen. De afnemer riskeert een celstraf van 18 maanden en 1.600 euro boete.

Vonnis op 13 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer