Halloween nog snel in huis halen? Zo doe je het stijlvol

Op dinsdag 31 oktober is het Halloween - geen tijd meer te verliezen dus als je het typische sfeertje dat erbij hoort nog in huis wil halen. Vergeet bloed en skeletten: met deze tips griezel je in stijl.

vwh

De herfst in huis

Halloween, dat is hét feest van de herfst. Wat denk je van een eettafel met de leukste bladeren uit het bos en enkele sierpompoenen ertussen. Nu nog leuke kandelaren met oranje of zwarte kaarsen erin en klaar. Laat die pompoensoep maar komen.

© Instagram

Kasteelsfeer

Die vintage kandelaar van je oma kun je op tafel naast een taarthouder met verschillende niveaus plaatsen. Etaleer er broodjes of een snack met griezelig tintje naar keuze op, steek de kaarsen aan en voorzie een leuke ‘Trick or Treat’-slinger en enkele plastic kraaien. Je krijgt een gevaarlijk ogende kamer met de allures van een duister vertrek uit een vervloekt kasteel.

© Instagram

Kies je kleuren

Deze feestdag, die steeds populairder wordt in onze contreien, wordt in magazines vaak voorgesteld aan de hand van de kenmerkende kleuren zwart en oranje. Gebruik die kleuren om je interieur vorm te geven: denk aan slingers, guirlandes, kaarsjes. Ook paars en groen doen het griezelig goed samen. Mag het iets soberder? Ga dan voor wit en spuit pronkstukken zoals pompoenen en herfstige snacks zoals walnoten goud of zilver. Mag het duister en gothic zijn: dieprood en zwart zijn een fotogenieke combo.

© Instagram

Hang op aan een thema

Enthousiaste halloweenfans halen inspiratie voor hun outfit uit griezelfilms, maar die kunnen ook ideetjes geven om je interieur af te stemmen op het feest. Beetlejuice, bijvoorbeeld, had een zwart-wit pak aan dat je makkelijk kan laten terugkomen op je servetten. Gooi het over een steampunk-boeg of tover je eetruimte om tot een kamer waar Harry Potter jaloers op zou zijn.

© Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer