EPA
Volledig scherm
© EPA

Europees aanhoudingsbevel voor Puigdemont, acht ministers naar gevangenis

CataloniëHet Spaanse gerecht heeft een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor de afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont en vier ex-ministers die momenteel in België verblijven. Dat bevestigde de advocaat van Puigdemont vanavond.

215 reacties

  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    De meerderheid van de Catalanen, vertegenwoordigd door hun democratisch verkozen volksvertegenwoordigers, hebben tijdens een democratische stemming in hun democratisch samengesteld parlement beslist tot onafhankelijkheid.
  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Een democratie is nog altijd onderhevig aan de wetten van dat land. Een democratie is dus geen wetteloos land.
  • André Ducournau

    6 jaar geleden
    Wat is er nu zo democratisch aan onafhankelijkheid uitroepen tegen de wil van de Catalanen in? De meerderheid van de Catalanen verkiest eenheid. Was Puigdemont een democraat, dan respecteerde hij dat.
  • Ineke Visser

    6 jaar geleden
    Mag een president van een land de president van een ander land aanklagen?
  • Emile Haas

    6 jaar geleden
    Eddy Desmet en Sharon Debeul jullie zijn dus tegen democratie en blijkbaar grote EU aanhangers want zij laten deze schending van de mensenrechten openlijk toe door een nazaat van het Franco regime te steunen. Hopelijk komt groen-rood aan de macht dan gaan jullie aan den lijve ondervinden wat een dictatuur is. Met eerste minister Calvo en vice premier Almaci aan het roer van dit apenland waar jullie zo van houden.