ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

België zakt opnieuw op index gendergelijkheid: "De schaamte voorbij"

GenderongelijkheidBelgië is opnieuw gezakt op de jaarlijkse Global Gender Gap Index, of de index die gendergelijkheid meet. Ons land staat nu op de 31ste plaats, op een totaal van 144 landen. Vorig jaar was dat nog de 24ste plaats. "De ouderwetse regering-Michel verzwakt de positie van de vrouw", reageert Groen.

18 reacties

  • jan boden

    6 jaar geleden
    Als ik het goed begrijp worden de venten in België te weinig gediscrimineerd. Dan wordt het dringend tijd om een Genderinstituut op te richten, met enkel vrouwen.
  • Alberiek Denbetweter

    6 jaar geleden
    Inderdaad, ik heb nog nooit 'n vrouw een laag stenen zien metsen, of met een zak cement op haar rug gezien. Da's absoluut discriminerend.
  • Koen Cambré

    6 jaar geleden
    En ze blijven maar doen alsof de loonkloof veroorzaakt wordt door discriminatie... Zulke onderzoeken van de gendergestapo mag je inderdaad weglachen. Deze regering heeft besloten om te snijden in pensioenen van mensen die weinig gewerkt hebben. Blijkbaar werken de dames effectief minder hard als ze naar pensioen kijken, maar wel even hard als het op loonberekening aankomt hoor...
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Nog een hele weg te gaan voor deze conservatieve regering. Voor de vrouw terug in de keuken staat. En gedurende de avond gedwee voor de haard zit, op een schapevelleke.
  • Bart Vandevelde

    6 jaar geleden
    We scoren het laagst voor levensverwachting? Dat klopt: vrouwen worden gemiddeld 83.9 jaar oud en mannen 79.6. Volgens Groen is dat een vorm van genderongelijkheid en moet aangepakt worden. Mag ik eens vragen, mevrouw Almaci, wat u precies met die oude vrouwen van plan bent?