Spelers KFC Lendelede leren elkaar beter kennen, en dat is niet door een wedstrijdje te spelen

© eva

© eva

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Net zoals hun grote idolen prijken alle tweehonderdtal voetballers van KFC Lendelede nu ook in een Paniniboek. En een kleine groep staat er zelfs twee keer in: de 14 voetballende meisjes. De club droomt ervan om met een meisjesploeg te starten.

Evelien Vantomme

Bij KFC Lendelede spelen er 225 voetballers in 16 verschillende ploegen. Met veertien zijn de meisjes een minderheid. “Maar het voetbal voor meisjes zit in een lift, dat merken we ook in onze club”, zeggen Kurt Folie en Gary De Bock, initiatiefnemers van het stickerboek. “Tot drie jaar geleden hadden we amper één à twee meisjes die bij ons speelden, maar dankzij het succes van de Belgian Red Flames zien we het aantal elk jaar toenemen.”

Dat meisjes even welkom zijn als jongens toont de club op een bijzondere manier in het stickerboek. “Alle veertien meisjes staan op de pagina van de ploeg waarin ze spelen, maar we hebben ook nog eens alle meisjes samen op één pagina gezet. Uit respect. Als club willen we tonen dat we trots zijn dat er ook meisjes bij ons spelen. We hopen ook dat het andere meisjes motiveert om ook te beginnen voetballen. Het is namelijk een stille droom om ooit te kunnen starten met een meisjesploeg.”

Fan van eigen club

En uiteraard zijn de meisjes blij dat ze twee keer in het boek staan. “Misschien dat we dan ook sneller een sticker van onszelf vinden”, zeggen Oona Commeyne (7), Alexia Taevernier (6) en jongste voetbalster Helena Depaepe (4).

De jongens staan er dan wel één keer minder in, maar het enthousiaste is even groot. Des te meer omdat niemand al de stickers van zichzelf heeft gezien. “Het is echt spannend. We hopen snel onze eigen sticker te vinden, maar ook van onze vriendjes en de andere voetballers. Want wij zijn toch in de eerste plaats fan van onze eigen club”, vertellen Bram Noppe (6) en Lucas Verschuere (6).

Bindmiddel

Er wordt dan wel voor elkaar gesupporterd, maar niet iedereen kent elkaar. En daar wil de club verandering in brengen. “Het stickerboek moet een bindmiddel zijn”, gaan Kurt en Gary voort. “We vinden het jammer dat de meeste kinderen en hun ouders alleen mensen uit de eigen ploeg kennen. In het boek staan ook alle bestuursleden, medewerkers en scheidsrechters die aangesloten zijn bij de club. Zodat de spelers ook die mensen leren kennen.”

Er volgen nog twee ruilmomenten. “We zijn zeker dat we dankzij het stickerboek een nog hechtere club zullen zijn.”

INFO

De stickers zijn te koop bij tien lokale handelaars, waarvan er ook verschillende een actie koppelen met gratis stickers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen