Opnieuw restaurant doelwit van inbrekers, politie belooft meer controles

© dvp

© dvp

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In restaurant C-Jules op de Zavel gingen inbrekers aan de haal met de kassa, een laptop en enkele flessen champagne. Die inbraak vond vorig weekend plaats, ook de dagen erna werd op tal van plaatsen ingebroken in horecazaken

Pieter De Valkenaere

“Toen ik binnenkwam zag ik papieren op de grond liggen. Eerst had ik niets in de gaten, maar het werd al snel duidelijk dat er inbrekers binnen waren geweest”, vertelt de zaakvoerster van C-Jules, Julie Baekelandt.

“Het beeldscherm van mijn kassa lag op de grond en het metalen gedeelte, waarin het geld wordt bewaard, was verdwenen. Er zat ongeveer 1.000 euro in, de opbrengst van enkele shifts. Normaal breng ik de recette sneller weg, maar vrijdagavond was het laat geworden en ik wou niet met zoveel geld op straat lopen.”

Het restaurant is gelegen op de gelijkvloerse verdieping van een appartementsgebouw. De daders verschaften zich toegang via de gemeenschappelijke trappenhal. “De binnendeur van het restaurant was stevig op slot maar dat mocht niet baten. Onderaan hebben ze er een gat in geschopt of geklopt, waarschijnlijk terwijl ze de deur loswrikten met een koevoet.”

“Volgens mij hebben de inbrekers echt hun tijd genomen. De handleiding van de kassa lag geopend op de toonbank. Het lijkt erop dat ze eerst geprobeerd hebben het geld eruit te halen zonder de kassa mee nemen.”

Eerste inbraak

Niet enkel de kassa werd ontvreemd, de dieven stalen ook een laptop en vijftien flessen champagne. “Het is de eerste keer in mijn loopbaan dat ik bestolen werd”, besluit Julie die C-Jules pas onlangs heropende na een pauze van enkele maanden.

“Het voelt zeer vreemd aan, maar tegelijk ben ik tevreden dat niet meer gestolen werd of dat mijn restaurant niet meer beschadigd raakte. Ik heb weinig hoop dat ze de daders vinden. Er lag wel een sigarettenpeuk op de trap, misschien levert dat iets op.”

In dezelfde nacht was nog een poging tot inbraak in het restaurant Jeera Thai, ook gelegen op de Zavel, vlakbij C-Jules. Een paar honderd meter verder zou een inbraak zijn geweest in Bakkerij Ponnet in de Hoogstraat.

Dat al deze feiten gebeurden op plaatsen dicht bij elkaar doet denken aan een eerdere inbraakgolf in het centrum van Zottegem.

Enkele weken geleden werd ingebroken in een restaurant, twee cafés en een kapperszaak, allen op een steenworp van elkaar verwijderd. Ook nu lijkt het erop dat het telkens om dezelfde daders ging.

Meer controles

Zottegem lijkt de jongste tijd wel geviseerd te worden door inbrekers, want zondagavond werd ingebroken in een woning in de Isidoor Teirlinckstraat in Strijpen. De inbraak gebeurde tussen 19 uur en 21 uur, de inbrekers verschaften zich toegang door een keukenraam stuk te slaan.

Daarna was er nog een inbraak in de Bijlokestraat, daar werden juwelen gestolen.

De politie laat weten dat niet noodzakelijk een verband bestaat tussen alle feiten. “Dat zal verder onder zoek moeten uitwijzen”, zegt commissaris Gunther Van Steenberge. “We hebben onze controles wel opgevoerd, ook in de vooravond en ook met anonieme wagens.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen