© Dick Demey

Noliko Maaseik lijkt vertrokken na twee sterke sets

Noliko Maaseik heeft in eigen huis tegen het Waalse Guibertin gedaan wat moest. Na de stunt in Roeselare moest bevestiging volgen tegen de nummer vijf uit de ranking. Noliko speelde twee sets met lef, nadien werd het nog even moeilijk. “Het ontbreekt ons nog aan killerinstinct. Ons grootste werkpunt is het behouden van de focus”, aldus een tevreden maar ook kritische Noliko-coach Joel Banks.

Lars AUSSEMS

Joel Banks' manschappen wilde bevestigen tegen de nummer vijf uit de ranking. De Britse coach wisselde weinig met het oog op automatismen richting de belangrijke trip naar Gent (zondag). Hij startte opnieuw zonder Kamil Rychlicki, die voorlopig een schim van de speler van vorig seizoen blijkt. Maaseik was van bij het begin bij de les, iets dat in het moeilijke seizoensbegin wel eens ontbrak. Het had vertrouwen getankt na afgelopen weekend, speelde met lef én knokte. In een mum van tijd zat set één erop. Spelverdeler Jay Blankenau zette de Maaseikse aanval in een zetel. “Ik word week na week beter. Vooral een kwestie van automatismen, want me thuis voelen in Maaseik deed ik vanaf het begin. Nu willen we match per match bekijken en onze goede lijn doortrekken”, aldus de Canadees. Ook Cox en Mijatovic leefden zich uit. Tammemaa haalde in set één aanvallend 5/5, Maan 3/5. Als de sterke Est in stelling werd gebracht konden de Walen maar beter dekking zoeken. Receptioneel verliep het goed en er was veel variatie in de opslag. Guibertin, duidelijk sterker dan de voorbije jaren, probeerde het met Seppe Baetens, maar zag regelmatig sterretjes. Als Blankenau ook nog bij het prima getimede blok Maan-Tammemaa kwam, was er geen doorkomen aan. In set twee startte Noliko minder scherp. Guibertin bouwde een kloof uit van 0-3, de Waalse hoop groeide. De lange Wojcik en Goverde poeierden er enkele tegen het canvas. Het Maaseikse aanvalspercentage lag een pak lager. Maaseik moest knokken, maar ook Guibertin liet zich niet doen, met enkele leuke rally's tot gevolg. Een erg sterke Maan klopte 24-21 op het bord. Rychlicki mocht voor het eerst opdraven, maar het was beer Tammemaa die de 2-0 op het bord blokte.

Even concentratieverlies

In set drie liep Noliko snel uit naar 4-1. Aan de overkant van het net liepen de frustraties hoog op, maar nadien lag de foutenlast te hoog bij de thuisploeg. Topscoorder Cox (23 punten) leek op het seteinde cruciaal met drie winners, maar een moedig Guibertin haalde de set verdiend binnen. Set vier verliep gelijkopgaand. Guibertin geloofde, Noliko werd net op tijd weer wakker en maakte onder impuls van een sterke Cox het verschil. “Ik ben tevreden met de 6/6. Ik zag heel wat sterke dingen. Niet tevreden ben ik met het weggeven van set drie. We moeten gefocust blijven, een werkpunt voor ons. Maar tegen Waremme gingen we nadien tenonder, nu namen we onze verantwoordelijkheid en haalde we die vierde set wél binnen”, aldus coach Joel Banks. Een goede prestatie, die vertrouwen moet geven voor Gent (zondag) en Groningen in de Cl (woensdag). Maaseik nadert tot op drie punten van leider Roeselare. Banks lijkt zijn team op de rails te hebben. Wie maalt nog om het zwakke seizoensbegin?

Setstanden: 25-18, 25-21, 22-25, 25-20.

Noliko Maaseik: Cox, Tammemaa, Maan, libero: Dronkers, Blankenau, Bruno, Mijatovic, Rychlicki. Guibertin: Wojcik, Godart, Detandt, Baetens, Goverde, De Beul, Nguyen, Forer, Dillien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer