Zo doe je het: de huisgemaakte granola van Nathalie Meskens
gezond & lekkerZe zag er plots zo goed uit: stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu haar geheim deelt in een receptenboek. “Gezonder, maar nog steeds even lekker eten!” En wij mogen de hele week iedere dag één receptje met jullie delen. Smakelijk!
Huisgemaakte granola
voor 2 personen
30 min.
Ingrediënten:
- 3 el kokosolie
- 1 el ahornsiroop (of agavesiroop, dadelstroop, rijststroop, honing...)
- 250 g gehakte notenmengeling naar keuze (bv. cashew, amandel, hazelnoot en pecannoot)
- 300 g havervlokken
- 20 g chiazaad
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Smelt de kokosolie in een steelpan op een heel zacht vuurtje en meng ze met de ahornsiroop. Heb je zin in een chocoladesmaakje? Voeg
1 eetlepel cacaopoeder toe aan de kokosolie- ahornmengeling.
Doe alle noten, haver en chiazaad in een mengkom en roer er de kokosolie- ahornmengeling door.
Doe alles in een ovenschaal of op een antikleefbakplaat. Zorg dat de mengeling goed verspreid is over de bakplaat. Ze mag niet te dik (max. 2 à 3 cm) gelegd worden. Alle noten, zaden... moeten gelijkmatig kunnen roosteren. Als je een grote hoeveelheid in één keer wilt maken, doe je dit best op verschillende platen.
Zet in de voorverwarmde oven en laat roosteren. Haal de schaal na 5 minuten uit de oven, roer alles goed door en plaats opnieuw 5 minuten in de oven. Laat de granola zeker niet te bruin worden, want dan krijg je een bittere nasmaak.
Haal uit de oven en laat afkoelen. Serveren met (plantaardige) yoghurt, fruit en andere lekkernijen.
‘Plan Boost’ is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro. Meer informatie vind je op de website.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
Lidl
De lente op je bord: zeebaarsfilet met salsa verde en bonenslaatje
Daar is de lente, daar is de z... zeebaarsfilet! Oké, op de meteorologische lente is het nog even wachten, maar met dit lekkere visrecept kom je alvast in de juiste sfeer. De salsa verde, op basis van munt en koriander, zorgt voor een zalig zuiders smaakje. -
Vrolijk en energiek van ontbijt tot avondeten? Met deze recepten kom je zonder dip de dag door
De hele dag gevarieerd, gezond en lekker eten boost je humeur. Trek jij ook de kaart van energieke en dipvrije dagen? NINA’s foodstylist Sonja Peeters helpt met het juiste menu. Van een krokante tortilla tot gelakte roodbaars met groene groenten: laat je inspireren door deze drie geluksbordjes! -
Spaargids.be
Geen huwelijkscontract afgesloten: wat staat je dan te wachten bij een scheiding of overlijden?
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
Fit & Gezond
De recepten die het leven van Nathalie Meskens veranderden: "De kilo's bleven vanzelf weg"
Ze zag er plots zo goed uit, stralend, sportief en goed in haar vel. Nathalie Meskens kreeg zoveel vragen over haar transformatie dat ze nu het geheim deelt in een receptenboek. "Gezonder, maar nog steeds even lekker eten!" -
Van gevlochten brood tot macaroni met een twist: 3 gerechten met (véél) kaas in de hoofdrol
Niks heerlijker dan kaas. Dat vindt ook onze foodstyliste Sonja Peeters. Ze creëert drie originele gerechten met het godeningrediënt in de hoofdrol, van macaroni met een twist tot gevlochten brood. Om instant blij van te worden. -
Livios
“Let in het bijzonder op voor melganzenvoet”: dit zijn je tuinklussen voor de maand mei
1 reactie
Resterende karakters 500
Log in en reageerAndré Van der Poorten