Pep Guardiola tijdens de Champions League-match tegen Napels, afgelopen donderdag. Niet alleen voetbal primeert bij hem.
Volledig scherm
Pep Guardiola tijdens de Champions League-match tegen Napels, afgelopen donderdag. Niet alleen voetbal primeert bij hem. © Photo News

Guardiola heeft het niet enkel over voetbal maar haalt ook zwaar uit naar Spanje: "Ik ben bezorgd"

Een persconferentie over voetbal gaat tegenwoordig niet álleen maar over voetbal. De beste trainer ter wereld, Pep Guardiola, voer aan de vooravond van de topper Manchester City - Arsenal scherp uit naar de Spaanse regering. In het Catalaans pleitte hij ervoor de gevangengenomen ministers zo snel mogelijk vrij te laten.

19 reacties

  • Jan

    6 jaar geleden
    Daar hebben we het. Een trainerke die zich grondwetspecialist waant. Hoe zei men het ook weer:"schoenmaker, blijf bij jouw leest."
  • Koen vrijens

    6 jaar geleden
    Wanneer zal Spanje eens handelen als een echt democratisch land , en onderhandelen met de Catalanen ? Het is de stugge macho houding van Spanje waardoor de Catalaanse leiders de stok in het hoenderhok hebben gegooid , met steed een smeekbede tot onderhandelen bijgevoegd . Ben zeker dat de meeste Catalanen met enkele kleine toegevingen ivm zelfbestuur zich niet meer zouden willen afscheiden van Spanje : onderhandel en maak goede afspraken , dat maakt naar het schijnt ook goede vrienden!!!!!!!!!
  • dirk bracke

    6 jaar geleden
    proficiat pep!!! let maar op dat ze hem ook niet oppakken voor opruiende taal versus het zogenaamd gezag in madrid!
  • Jean Schoups

    6 jaar geleden
    In Bilbao (Baskenland) worden ze ook wakker! Gisteren grote betoging voor de Catalanen in Bilbao. ETA staat terug op! Volgende : Valencia en daarna Galicië voor aanhechting bij Portugal?
  • Gudo Courtois

    6 jaar geleden
    Is Spanje nog wel een democratie ?