De oud-presidenten Bush senior (centraal, in rolstoel) samen met zijn zoon George W. Bush (m.), Jimmy Carter (l.) en Bill Clinton (r.).
Volledig scherm
De oud-presidenten Bush senior (centraal, in rolstoel) samen met zijn zoon George W. Bush (m.), Jimmy Carter (l.) en Bill Clinton (r.). © AFP

Bush senior noemt Donald Trump "opschepper die gedreven wordt door zijn ego" en geeft toe dat hij op Hillary heeft gestemd

Verenigde StatenGeorge H.W. Bush, voormalig Amerikaans president uit de jaren 80, heeft geen hoge pet op van de huidige president Donald Trump. In een boek dat binnenkort verschijnt wordt de Republikein geciteerd wanneer hij Trump "een opschepper" noemt die "gedreven wordt door een zeker ego", en niet door een politiek ideaal. Bij de presidentsverkiezingen gaf Bush zijn stem bovendien aan Hillary Clinton, zo maakte hij bekend.

13 reacties

  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    "Als je bescheiden bent misluk je, zie deze presidenten maar." Zoals zes keer failliet gaan. Trump is daar glansrijk in geslaagd.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Als je bescheiden bent misluk je, zie deze presidenten maar.
  • freddy terweirs

    6 jaar geleden
    Uiteraard speelt de rancune dat zijn kleinzoon belachelijk werd gemaakt door Tr. bij de voorverkiezingen van de GOP.
  • Jan Huysmans

    6 jaar geleden
    Die gasten zien er ook niet erg fris meer uit...
  • Patrick Gielen

    6 jaar geleden
    Toen Trump het sloganeske "Drain the swamp" bezigde, had hij het in eerste instantie over deze politieke dynastie. Het is dus niet vreemd dat Bush sr. niet opgezet is met zo iemand als Trump. Anderzijds heeft Donnie nu figuren in z'n beleid aangesteld die even incompetent zijn (en zelfs nog erger), maar geen politieke ervaring hebben. Wel chapeau voor Tillerson, nooit gedacht dat die het zo goed zou doen.