© Shutterstock

“Toen mijn echtgenoot dit sms’je naar mijn dochter stuurde, besloot ik een einde te maken aan ons huwelijk”

Een mama heeft in een hartverscheurend relaas verteld over hoe ze een einde maakte aan haar 27 jaar lange huwelijk. Haar dochter had op haar telefoon enkele berichtjes ontvangen die duidelijk niet voor haar bestemd waren.

ehu

De anonieme mama doet op de Australische site Mamamia haar verhaal en geeft toe dat haar echtgenoot nooit perfect was en haar in het verleden al had belogen.

“Een huwelijk van bijna drie decennia, twee tienerdochters, en zo is het geëindigd: mijn dochter die naar mij liep terwijl ik in de living zat, met haar telefoon in de hand en een gezicht dat het ergste deed vermoeden. Ik wist meteen wat er aan de hand was.”

“Nachten samen”

Op het telefoonscherm van haar tienerdochter las de mama volgend berichtje: “Hey meisjes, ik zag jullie foto’s en vond ze geweldig. Mag ik jullie een drankje kopen? Laat me jullie een drankje kopen. Ik wacht aan de bar.”

Het berichtje was voor enkele prostituees bedoeld, maar de vader had het per ongeluk naar zijn 14 jaar oude dochter gestuurd. Helaas eindigde het daar niet bij, want er volgden nog enkele berichten met “de routebeschrijving naar het huis” en “verwijzingen naar nachten samen”.

“De berichtjes van mijn echtgenoot aan prostituees waren bij mijn 14 jaar oude dochter beland”, legt de vrouw uit, “en voor mij was genoeg genoeg.”

Controlefreak

“Mijn echtgenoot was altijd de bedriegende narcist die hij vandaag is. Toen we trouwden, wilde hij geen kinderen en het heeft me tien jaar geduurd om hem om te praten. Tot we kinderen kregen, was hij redelijk oké. Maar vanaf we het moment dat we kinderen hadden, begon het liegen en te bedriegen.”

“Sindsdien was hij een echte controlefreak. Als ik ooit vroeg Waarom gebeurt dit? of Dit ziet er vreemd uit ging hij helemaal door het lint. Op een bepaald moment stuurde hij me zelfs naar een psycholoog en zei hij dat ik mentale problemen had. Maar dat is, denk ik, wat narcisten doen. Ze maken je helemaal gek en dan zeggen ze dat je de enige bent voor hen.”

(lees verder onder de foto)

© Shutterstock

“Het eerste teken dat er iets fout liep was een jaar of zo geleden, toen mijn dochter door een puberfase ging en een foute jongen ontmoette. Ik vond een app waarmee je verwijderde berichten op een telefoon kan weergeven. Ik vertelde mijn man erover en grapte dat ik het ook maar eens op zijn telefoon moest installeren.”

“De volgende ochtend ging hij de krant halen en toen hij terugkwam, zei hij dat hij zijn telefoon verloren was. Hij liet mij zelfs naar winkels rijden om het toestel te gaan zoeken. Maar zijn gsm was helemaal niet verloren. Hij had hem gewoon verborgen.”

Depressies

De vrouw verliet haar echtgenoot na 27 jaar huwelijk, maar daarna werd zijn gedrag nog erger. “Hij kwam naar ons huis en vertelde me dat hij ons niet meer zou ondersteunen en vroeg de kinderen om het huis uit te gaan, want dat wilde hij meteen verkopen. En toen kwam er geen geld meer.”

“Ik leef nu van dag tot dag op krediet, onze hypotheeklening wordt alleen maar groter, maar we hebben geen andere keuze.”

Haar beide dochters, nu 15 en 17 jaar oud, zijn in een depressie beland. De jongste volgt therapie. De radeloze mama is nu in een rechtszaak met haar ex-man verwikkeld en wil met haar post moeders in dezelfde positie aanraden om een advocaat onder de arm te nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer