Carles Puigdemont op straat in Brussel.
Volledig scherm
Carles Puigdemont op straat in Brussel. © AFP

Puigdemont en ministers verschijnen volgende week voor Brusselse raadkamer

Catalaans minister-president Carles Puigdemont en vier van zijn ministers krijgen op vrijdag 17 november te horen of ons land hen uitlevert aan Spanje. De Brusselse raadkamer komt dan om 14 uur achter gesloten deuren bijeen om zich te buigen over het Europese aanhoudingsbevel dat Madrid heeft uitgevaardigd, zo meldt het Brusselse parket. 

61 reacties

  • Sarah Vandeurzen

    6 jaar geleden
    Verklaar ze nu aub niet heilig hé. Eenzijdig de onafhankelijkheid uitroepen, hij zou dit elders ook niet moeten doen, gelukkig is hij geen Turk of het was al opgelost door Erdogan. 30 jaar cel is er los over, maar zonder straf gaan anderen dit nadoen...
  • Hala Madrid

    6 jaar geleden
    Vlug terugsturen
  • jacques philips

    6 jaar geleden
    Het zijn degenen die hetzelfde in ons land nastreven die Puigdemont verdedigen en vriendschap toedragen en ja wat is die hun verleden en afkomst zoveel jaren geleden
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik hoop dat de Catalanen aan het langste eind zullen trekken. In de cel vliegen omdat je een politieke oefening maakt, past niet meer in deze tijd. Voor mij is een grondwet zelfs niet eens zo heilig. Grondwetten bestaan er alleen om voortdurend gewijzigd te worden in positieve zin.
  • Mady Vermeulen

    6 jaar geleden
    Dat Rajoy en zijn ministers voorwaardelijk vrij werden gelaten is zoals een compromis op zijn Belgisch. Rajoy wordt, voor even, de mond gesnoerd. De EU is, voor even, gerustgesteld, Charles Michel mag weer, voor even, op één oor slapen, en de Catalanen krijgen een lolly.