N-VA-voorzitter Bart De Wever reageerde scherp op de uithaal van de Partido Popular, de partij van de Spaanse premier Mariano Rajoy, aan het adres van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).
Volledig scherm
N-VA-voorzitter Bart De Wever reageerde scherp op de uithaal van de Partido Popular, de partij van de Spaanse premier Mariano Rajoy, aan het adres van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). © Belga

Woordvoerder Partido Popular: "Vlamingen willen onafhankelijkheid en hopen dus dat Catalaans proces succesvol is"

De zaak van Carles Puigdemont is een voorwendsel om de spanningen in België tussen Walen en Vlaamse voorstanders van onafhankelijkheid te voeden. Dat stelt de woordvoerder van de Spaanse Partido Popular (PP) en ondervoorzitter van de fractie van de Europese Volkspartij (EVP) in het Europees Parlement, Esteban González Pons, op de Spaanse televisie. De Spanjaard haalde gisteren zwaar uit naar minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de N-VA.

92 reacties

  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Woordvoerder Partido Popular: “Vlamingen willen onafhankelijkheid en hopen dus dat Catalaans proces succesvol is” : Kan men deze uitspraak veranderen AUB ? Vlaamse politici en volgelingen willen onafhankelijkheid niet Vlamingen. Wij Oost-vlamingen zijn Belgen . Het imago dat deze idiote de wever (sorry geen hoofdletters meer, heb er totaal geen respect voor) in het buitenland geeft is volledig verkeerd
  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    Alléé, de Catalanen gaan zich hier eens in Vlaanderen komen moeien! Wie zegt er dat elke Vlaming wil onafhankelijk zijn? Het is hier goed en de Walen misdoen mij niets en betalen zullen we toch moeten blijven doen al is het om de zakken van Vlaamse politici te vullen.
  • james vroman

    6 jaar geleden
    hoe meer ze over die Spanjaarden bezig zijn hoe minder tijd ze hebben om ons te pluimen en nieuwe taksen uit te vinden ...goede zaak .
  • Jonathan Verschraegen

    6 jaar geleden
    De Partido Popular is fascistisch, predikt haat en geweld en is enorm vergelijkbaar met het regime in Turkije. Ik boycot alvast alles wat Spaans is. Ooh en ter info, ik ben tegen splitsing of onafhankelijkheid, maar wel pro mensenrechten en ik was ooit pro democratie, totdat de harde realiteit keer op keer bewijst dat democratie een utopie is.
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Wij gunnen Antwerpen onafhankelijkheid. Bart for President dan zijn we van hem af!