CEO van Balta Tom Debusschere.
Volledig scherm
CEO van Balta Tom Debusschere. © Belga

Tapijtreus Balta verhuist residentiële tuftafdeling met 197 werknemers en kondigt collectief ontslag aan

BinnenlandDe West-Vlaamse tapijtreus Balta sluit zijn residentiële tuftafdeling in Oudenaarde en brengt de productie over naar zijn vestigingen in Sint-Baafs-Vijve en Tielt. Hoewel de directie benadrukt dat het de bedoeling is om zoveel mogelijk van de 197 werknemers te laten meeverhuizen, heeft ze toch de intentie tot collectief ontslag bekendgemaakt en de procedure-Renault opgestart, zo melden de vakbonden. 

13 reacties

  • Freddy van steenberghe

    6 jaar geleden
    kan dat best geloven dat het begint slecht te gaan.als men de loonlasten in belgie beziet......zolang meneerke peters aan de pot zit gaan alle bedrijven kapot
  • Dirk Vregels

    6 jaar geleden
    Weeral veel kortzichtige reakties. Als bedrijven in Belgie nog winst willen en kunnen maken moeten ze hun produktie toch echt richting buitenland verhuizen. Dat bewijzen althans alle studies die op Europees en internationaal vlak zijn gemaakt. Hoofdreden hiervoor is de dure werkingskost van de politiek en het enorme overheidsapparaat wat erachter zit.
  • jef vermeulen

    6 jaar geleden
    Sinds hij daar 'topman' is, is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Puur onbekwaam management. Als bekwaam manager dek je op voorhand wisselkoersverschillen in om maar een voorbeeld te geven. Opstartproblemen heb je ook niet onder bekwame leiders.
  • raf stevens

    6 jaar geleden
    CEO denkt dat met zijn onbegrijpelijke marketing jargon de mensen niet door hebben wat er hen te wachten staat : stempelen. Hij kan zo in de politiek stappen met zulke praat.
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Zulke bedrijven zouden verplicht moeten worden het personeel dat ze ontslaan uit te betalen aan het aantal dienstjaren ! Dus één jaar loon voor elk dienst jaar dat de werknemer heeft gewerkt !