© JVdP

Magnus stopt er na vijftien jaar mee

Magnus, het dance-project van dEUS-frontman Tom Barman en CJ Bolland, houdt na vijftien jaar op te bestaan. Dat schrijft Focus Knack.

bvb

Magnus debuteerde vijftien jaar geleden met het album ‘The Body Gave You Everything’. Drie jaar geleden volgde de tweede plaat ‘Where Neon Goes to Die’. Na die plaat trok de groep met een live-band Europa rond, maar die tournee bleef onder de verwachtingen, volgens Tom Barman onder meer omdat er te weinig promotie voor werd gemaakt.

Begin dit jaar beslisten Barman en Bolland om met Magnus te stoppen. “Het was geen sentimentele of moeilijke bedoening. Met het oog op wat er allemaal nog aan komt – een tweede film, een nieuwe TaxiWars en een doorstart van dEUS – moest ik wel grote schoonmaak houden. En CJ ook, met alle dromen en plannen die hij nog heeft”, aldus Barman in Focus Knack.

Traag werkritme

Ook op Studio Brussel gaf Barman woensdagmorgen nog wat uitleg bij de split. “Ons werkritme is zeer traag en zeer kostelijk. Onze volgende plaat zou aan dit tempo pas tegen 2024 uitkomen. Als albumband stoppen we ermee, maar ik ga wel nog met CJ Bolland werken. Veel muziek wordt nu heel snel gemaakt.”

Het hoogtepunt voor Magnus? Voor Tom Barman was dat Werchter 2015, voor CJ Bolland “de intensiteit van de AB”. “Ik heb nog nooit zoveel stress gehad als daar. Selah Sue heeft daar toen ook nog meegezongen met ons.”

Het afscheid van de groep bestaat uit een nieuwe single ‘Look at Us Now’, een gelijknamige EP en een reeks concerten. Later dit jaar verschijnt ook nog een best of-album.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER