De noodhulpcoördinator van de Verenigde Naties Mark Lowcock waarschuwt voor een hongersnood in Jemen als Saoedi-Arabië zijn blokkade van zee- en luchthavens niet opheft.
Volledig scherm
De noodhulpcoördinator van de Verenigde Naties Mark Lowcock waarschuwt voor een hongersnood in Jemen als Saoedi-Arabië zijn blokkade van zee- en luchthavens niet opheft. © EPA

VN waarschuwen voor hongersnood met miljoenen slachtoffers in Jemen

In Jemen zullen miljoenen mensen sterven aan hongersnood als de Arabische coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië zijn blokkade van zee- en luchthavens niet opheft. Dat heeft de noodhulpcoördinator van de Verenigde Naties Mark Lowcock woensdag gezegd na een briefing aan de VN-Veiligheidsraad in New York.

3 reacties

  • jef vermeulen

    6 jaar geleden
    En dan moeten we ze hier ook allemaal opvangen en onderhouden ? Doe maar op hoor maar ik ga er niet blijven voor werken. Als zij zin hebben in oorlogje spelen, moeten wij er toch niet voor opdraaien. Remember Vlaanderen zit vol. Overmorgen staan ze aan ons deur. Ze zullen nogal een wip krijgen.
  • kamiel Beke

    6 jaar geleden
    Misschien moet Lowcock samen met de VN eens gaan spreken met die landen die overvloedig gul zijn met wapens of zou dat de goede relaties van de VN met die landen verstoren ?
  • Stan Vankoo

    6 jaar geleden
    In het Westen promoten ze het eten van insecten, waarom gebeurt dit niet in dergelijke landen?