Carme Forcadell bij haar aankomst aan het gerechtshof in Madrid.
Volledig scherm
Carme Forcadell bij haar aankomst aan het gerechtshof in Madrid. © AFP

Sluit Spanje vandaag ook voorzitster Catalaanse parlement op in gevangenis?

Crisis CataloniëHet Spaanse Hooggerechtshof is deze voormiddag begonnen met het verhoor van zes separatistische leden van het Catalaanse parlement. Onder meer parlementsvoorzitter Carme Forcadell is voor de rechter in Madrid verschenen. Zij wordt mogelijk net zoals acht afgezette ministers van de Catalaanse regering na het verhoor aangehouden en opgesloten.

18 reacties

  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Aan het tempo dat het nu gaat is binnenkort de meest logische stap die we kunnen verwachten het executiepeloton. Dat ligt helemaal niet eens zover van een opsluiting van 30 jaar. Gaat het "democratische" Europa dan ook nog zwijgen?
  • Ludovic De Beuckeleer

    6 jaar geleden
    krijg hier precies een dejavu , in de jaren 30 van vorige eeuw is het ook zo begonnen en kijk tot wat het geleid heeft . ze hebben niets geleerd uit het verleden .
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Indien zij de wet overtreden heeft zou dit normaal zijn.
  • luc baken

    6 jaar geleden
    spanje doet juist het zelfde als turkije , maar voor democratisch europa is alles in orde
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Inderdaad mijnheer Strubbe, de Spaanse grondwet staat boven de Catalaanse wet. Maar boven de Spaanse wet staat het Europees recht. En Spanje moet dus akkoord gaan met het EVRM = het Europees Verdrag voor de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden. En dat EVRM stelt letterlijk dat volkeren zelfbeschikkingsrecht hebben. De Spaanse grondwet is dus in strijd met de Europese wetgeving.