Direct naar artikelinhoud
games

Populaire Harry Potter-wereld is het toneel van de opvolger van Pokémon Go: wordt het ook zo'n hype?

Pokémon Go zorgde vorige zomer voor een ongeziene hype.Beeld anp

Als Harry Potter: Wizards Unite net zo populair gaat worden als zijn voorganger Pokémon Go, kan de wereld zich schrap zetten. In Pokémon Go moesten spelers in de echte wereld met hun mobiele telefoon op zoek naar virtuele Pokémon. In de eerste maanden had de game meer dan 28 miljoen vaste spelers.

Game-ontwikkelaar Niantic lanceert de opvolger in de loop van 2018, een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. Het nieuwe spel wordt net als Pokémon Go een augmented reality gps-game. Dit betekent dat Harry Potter: Wizards Unite zich afspeelt in de echte wereld en er op allerlei locaties digitale objecten via de camera van je smartphone verschijnen. Gamers kunnen op zoek naar mysterieuze voorwerpen, magische beesten en iconische personages uit de Harry Potter-filmreeks. 

Pokémon Go is één van de populairste mobiele games aller tijden. Ondanks het grote aantal spelers, werd Pokémon Go wisselend ontvangen. Het spel werd geprezen voor de intense spelervaring en het accent dat wordt gelegd op fysieke beweging en sociale interactie. Wel was er veel kritiek op terugkerende technische problemen en de enorme overlast die grote groepen spelers zouden veroorzaken door op ongepaste plekken en momenten het spel te spelen, zoals bijvoorbeeld in ziekenhuizen, langs spoorrails, begraafplaatsen en tijdens het rijden.

Gamers kunnen op zoek naar mysterieuze voorwerpen, magische beesten en iconische personages uit de Harry Potter-filmreeks

Met Harry Potter lijkt Niantic weer in te zetten op massa-bereik. De Harry Potter-boekenserie is met meer dan 500 miljoen verkochte exemplaren de best verkochte boekenserie ooit. De waarde van de gehele franchise wordt op 25 miljard geschat. Harry Potter: Wizards Unite wordt samen met Warner Bros. Interactive Entertainment gemaakt. Filmstudio Warner Bros heeft de rechten van het door de Britse schrijver J.K. Rowling bedachte figuur.   

Daniel Radcliffe als Harry Potter.Beeld ap