Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Explosiegevaar bij brand in Drogenbos geweken: 50-tal oproepen van mensen die zich onwel voelen door rook

DrogenbosDe brandweer zal nog tot zondagvoormiddag aan het werk zijn op de site van ENGIE Electrabel in Drogenbos. Daar brak zaterdagvoormiddag brand uit aan een testopstelling van lithiumbatterijen. Het vuur was snel onder controle, maar de chemische stoffen blijven met elkaar reageren. Gevaar voor de volksgezondheid bleef beperkt. Vanuit Vorst liepen een vijftigtal noodoproepen binnen bij de dienst 112 van mensen die zich onwel voelden. 

11 reacties

  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    De oplossing volgens de groenen de elektrische auto's.Maar zouden ze geweten hebben welke giftige brol daar allemaal in verwerkt zit.Als men de auto's allemaal fabriceert waar ze voor nodig zijn met een motor die half zo zwaar is en toch de nodige trekkracht geeft die nodig is om 120 per uur te rijden.Gaat het verbruik en uitstoot met zeker 25 % beneden.
  • Hugo Van Haevre

    6 jaar geleden
    Wat gaat dat een giftige afvalberg worden met onze elektrische autos dat gaat harder stinken als een diesel GROEN nu geen antwoord zeker
  • Eduardo Van hoyweghen

    6 jaar geleden
    Gingen we niet naar een tax-shift op energie door gas zwaarder te belasten?
  • Stan Vankoo

    6 jaar geleden
    Ook geen rekening houden met de toekomstige afvalberg van e-bike en e-auto batterijen. Dat zijn zorgen vr de volgende generatie!
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Met andere woorden,we gaan naar " groene giftige"energie !
  1. Veroordeeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedicatie gaven ze hem kalktabletten”
    PREMIUM
    2

    Veroor­deeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedi­ca­tie gaven ze hem kalktablet­ten”

    Ivo Poppe (69) uit Wevelgem werd in 2018 veroordeeld voor vijf moorden, onder wie zijn eigen moeder en schoonvader. Zelf bekende hij er tien tot twintig. Vandaag is ‘de diaken des doods’ opnieuw vrij, zes jaar na zijn veroordeling en na meer dan negen jaar cel. “Door zijn medische toestand is de situatie gewoon onhoudbaar”, vertelt zijn advocaat. Tegen intimi had Poppe het al over euthanasie. Een portret van een seriemoordenaar die als verpleger zelf jarenlang ongevraagd deze levensbeëindiging toepaste “bij dutsen die toch geen leven meer hadden”.
  2. Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”
    PREMIUM

    Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”

    Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria in een muntstuk van 20 eurocent dat diep in haar keel zat. In de rechtbank verschenen vandaag enkel ‘gebroken partijen’. “Dat we hier na tien jaar allemaal staan, is een schande voor justitie.”
    Genk, Tongeren