Mischief Reef en de Spratley Eilanden in de Zuid-Chines Zee, waarover een conflict bestaat.  Archieffoto.
Volledig scherm
Mischief Reef en de Spratley Eilanden in de Zuid-Chines Zee, waarover een conflict bestaat. Archieffoto. © REUTERS

Trump wil bemiddelen in conflict rond Zuid-Chinese Zee

De Amerikaanse president Donald Trump is bereid om als bemiddelaar op te treden in het conflict omtrent de Zuid-Chinese Zee. Dat zei Trump vandaag in Hanoi bij de start van een ontmoeting met de Vietnamese president Tran Dai Quang.

4 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Benieuwd hoe je kan bemiddelen in dit geval. Het gaat hier over een regelrechte poging tot annexatie van zeeën en grondstoffen van andere staten. Dat is goedkoper dan die grondstoffen aankopen van je buurlanden en het maakt een militaire opbouw mogelijk met als doel ook Australië te annexeren.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    "Ik ben een zeer goede bemiddelaar en scheidsrechter": die vent heeft toch echt een huizenhoog gedacht van zichzelf! Doet me denken aan JM Pfaff en Eddy Wally. Gelukkig waren die geen president.
  • Sofie Debakker

    6 jaar geleden
    D.w.z dat straks niet enkel het Midden-Oosten ontwricht is? Amerika zoekt overal oorlog? Wanneer gaat dit ophouden en wordt Amerika voor zijn oorlogsmisdaden bestraft?
  • jean peeters

    6 jaar geleden
    Thailand en Singapore grenzen dus niet aan die betwiste zee. Brunei wel. Twee muiskliks had een ietwat journalist nodig gehad om dit te kunnen weten en een correct artikel neer te pennen. Helaas is dit soort fouten dagelijkse kost bij HLN