Jelena Dokic met Justine Henin.
Volledig scherm
Jelena Dokic met Justine Henin. © AP

Voormalig tenniskampioene jarenlang mishandeld door vader: “Hij maakte me dagelijks uit voor hoer en sloeg me met een leren riem”

Jelena Dokic is jarenlang mishandeld door haar vader. Dat vertelt ze in haar autobiografie ‘Unbreakable’, die gisteren is uitgebracht. “Hij maakte me dagelijks uit voor hoer en sloeg me vervolgens met een leren riem”, aldus de gewezen Australische tennisster, die ooit op het nummer vier van de wereldranglijst stond.

5 reacties

  • christianne bruyland

    6 jaar geleden
    wat is dat toch met dat mannelijk geslacht, als jongen over verwend en nooit een nee gekregen zoals er momenteel nog rondlopen en zich meester van de wereld wanen. Kan erover meespreken en zoiets tekent je voor het leven.
  • Cabrioduikboot

    6 jaar geleden
    Ambassadeur bedreigen = 15maanden cel,jaren lang uw kind mishandelden = geen straf....lijkt wel of die wetten om de rijken te beschermen universeel zijn.
  • Sylvain Roobaert

    6 jaar geleden
    Toen ze destijds nog speelde en haar vader bij het publiek zat kon je het gewoon zien op haar aangezicht , nooit geen echte lach en miserie stond op haar gezicht te lezen . Heb me dikwijls afgevraagd wat er met haar mis was , nooit geen spontaan lachje ... Erg , heel erg
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    Dit is het verhaal van een toptennisster maar er zijn nog vele schrijnender verhalen van kindermishandeling en daar komt niets van in het nieuws tenzij je je vader half of helemaal doodslaat in een opgekropte eenmalige reactie. En dan voer voor psychologen en advocaten ....
  • Ray martens

    6 jaar geleden
    Die durven ze in de media dan nog de eretitel van VADER te geven..